ATATÜKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİNDEN DEVRİM YASALARI KONFERANSI

Denizli Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde bir dönüm noktası olan ve Hilafetin Kaldırılması başta olmak üzere önemli uygulamalara imza atılan 3 Mart Devrim Yasalarının yıldönümü dolayısıyla dernek binasında bir konferans gerçekleştirildi.

  • 03 Mart 2020 - 15:16
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Atatürkçü Düşünce Derneğinin Muammer Aksoy Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinliğe; dernek üyelerinin yanısıra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, üniversite öğrencileri ve Denizlili vatandaşlar katıldı. Konferans öncesinde konuyla ilgili kısa bir bilgilendirme konuşmasının ardından Doç. Dr. Karabulut’un özgeçmişi okundu.

Daha sonra Denizli ADD Şube Başkanı Kadem Özbay, etkinlikle ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirdi. Özbay, Devrim Yasalarının Ülkenin karanlıktan aydınlığa giden yolunda birer milat olduğunun altını çizerek, günümüzün eğitim öğretim sisteminde bu devrimlerin önemine yeterince vurgu yapılmadığını, bunun sonucunda ise Atatürkçü Düşünce Derneği olarak kendilerinin öğrencileri ve halkı aydınlatma işlevini üstlenerek ellerinden gelen gayreti göstereceğini belirtti. Kadem Özbay, “tamamlayıcı eğitim” olarak tanımladıkları bu çalışmaların, ülke gençliğini gerici zihniyete karşı koruyacağını ifade etti.

Konferansa Atatürkçü Düşünce Derneğini böyle bir etkinlik düzenlediği için teşekkür ederek başlayan Doç. Dr. Umut Karabulut, Türkiye Cumhuriyeti Modernleşme tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olan Devrim Yasalarının ortaya çıkış süreciyle ilgili bilgiler verdi.

Cumhuriyetin kuruluşu öncesinde Osmanlı’nın son sürecinde gerçekleştirilen yeniliklerin 19. Yüzyıl Osmanlı Modernleşmesinde oynasığı role değinen Doç. Dr. Karabulut, Cumhuriyet Türkiyesi’nin imza attığı devrim yasalarının, Osmanlı dönemindekilerle kıyaslandığında çok daha büyük birer atılım olduğununun altını çizdi.

Slayt gösterimi eşliğinde gerçekleştirilen sunum sonrasında katılımcılar tarafından Doç Dr. Umut Karabulut’a çeşitli sorular yöneltildi. Etkinlik Add Şube Başkanı Kadem Özbay tarafından Umut Karabulut’a günün anısına çiçek ve plaket taktimi yapılmasından sonra sona erdi.