ASLITEKS R.E.S.P.E.C.T: SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PROJELERİYLE DİKKAT ÇEKİYOR

Aslı Kasapoğlu, Birleşmiş Milletler Liderler Zirvesi’nde Sürdürülebilirliği Anlattı.

  • 20 Eylül 2023 - 14:29
  • Son Güncelleme : 20 Eylül 2023 - 21:45

Aslıteks Yönetim Kurulu Üyesi ve sürdürülebilirlik projeleri markası R.E.S.P.E.C.T’in kurucusu Aslı Kasapoğlu dünyanın en prestijli etkinliklerinden olan ve dünyanın geleceğinin konuşulduğu  Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi Liderler Zirvesi’nde dünyaya yön veren liderlerle  New York’ta aynı kürsüde konuşmacı olarak yer aldı.


Aslı Kasapoğlu Türkiye’yi Temsil Etti.

160’ın üzerinde ülkede 15.000’in üzerinde şirket ve 5.000’in üzerinde şirket dışı üyesi ile United Nations (UN) Global Compact, dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olarak tanımlanıyor. 19 Eylül’de New York’ta gerçekleşen konferansta Türkiye’yi temsilen konuşmacı olarak katıldı.

UN Global Compact Liderler Zirvesi dünyanın farklı bölgelerinden lider isimleri sürdürülebilir bir geleceği konuşmak üzere New York’ta bir araya getirdi.

Son dönemde sürdürülebilirlik alanında dikkat çekici projelere imza atan Aslı Kasapoğlu, Birleşmiş Milletler tarafından sürdürülebilirlik alanında yaptığı çalışmaları anlatması için zirveye davet edildi. 

Aslı Kasapoğlu, iş Dünyası Ve İnsan Hakları Programı’nda geliştirdiği projelerle Aslıteks’te yapılan çalışmaları ve oluşturduğu RESPECT programını anlattı. Uzun bir süredir sürdürülebilirlik alanında düşünce liderliği yapan Kasapoğlu, hem Aslıteks’te hem de sivil toplumda çalışan hakları konusundaki bakış açısını ve vizyonunu izleyicilerle paylaştı.

Konuşmacılar arasında sürdürülebilirlik konusunda dünyanın en önde gelen yöneticileriyle birlikte, su ve sanitasyon alanında çalışmalar yapan water.org’un kurucularından Hollywood yıldızı Matt Damon da yer aldı.

Aslıteks Sürdürülebilirlik Projeleriyle Dikkat Çekmeye Devam Ediyor…

Aslıteks R.E.S.P.E.C.T çatısı altında geliştirdiği sürdürülebilirlik projeleriyle dikkat çekmeye devam ediyor. Son olarak toplumsal cinsiyet eşitliği başlığında gerçekleştirilen “Eşit Yarınlar için Değişim” projesiyle dünyanın en iyi işverenlerini ve İK uygulamalarını ödüllendiren uluslararası The Stevie Awards’ta “Yılın Düşünce Liderliği” kategorisinde altın ödül kazanmıştı.