40 GÜN SONRAYA RANDEVU ALDI BU KEZ DOKTOR GELMEDİ

Türkiye’de 5 kez yılın öğretmeni seçilen Ali Karlık, PAÜ hastanesinde 40 gün randevu bekledikten sonra doktorun muayeneye gelmediğini ve hastalara da açıklama yapılmadığını söyleyerek sosyal medyadan isyan etti.

  • 18 Mart 2021 - 14:19
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Karlık’a diğer soysal medya kullanıcıları da destek verdi, benzer sorunlar yaşadıklarını söyledi. Türkiye’de 5 kez yılın öğretmeni seçilen emekli öğretmen Ali Karlık, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yaşadıklarına isyan etti. Bir cilt hastalığı için dermatoloji polikliniğinden randevu alan Karlık, 40 gün bekledikten sonra randevu saati geldiğinde hekimin görev yerine gelmediğini söyledi. Yaşadıklarını sosyal medyadan paylaşan Karlık’a takipçileri destek verdi, aynı sorunla karşılaştıklarını anlattı.

‘40 GÜN MUAYENE OLMAYI BEKLEDİM’

Karlık, “Bir cilt rahatsızlığım oluştu. Çeşitli hekimlere gittim ama sorunum çözülmedi. Bir dostum Prof. Dr. Nida Kaçar’ı önerdi. Randevu almak istedim. Bir ay sonrasına gün verdiler. Randevuya iki gün kala arayıp bir hafta daha ertelediler. Tam 40 gün muayene olmayı bekledim. Randevu günü sabah 08:00’de hastaneye gittim. 106 liralık ücret aldılar. Saat 11:00’e kadar bekledim. Doktor gelmedi. Soruyorum ne zaman geleceğini kimse bilmiyor. Yaşlı var, acil var, başka bölümden randevusu olan var. Koca üniversite hastanesi neden hastayı sabah 08:00’de çağırır da saatlerce bekletir?” diye konuştu.

“ŞİKAYET DİLEKÇESİ YAZARKEN BENİ ARADILAR”

Saat 11:00’e kadar beklediğini doktorun gelmediğini görünce şikayette bulunmak için dilekçe yazdığını anlatan Karlık, “O sırada aradılar. O saate kadar beni niye bekletiyorsunuz. Bana 40 gün sonraya randevu veriyorsanız demek ki o gün müsaitsiniz. Neden saatini de yazmıyorsunuz?” ifadelerini kullandı. Muayene olmadan hastaneyi terk ettiğini söyleyen Karlık, “Siz işe saat kaçta başlıyorsunuz? Hani uzaya çıkacaktık? Hoca çok yoğun olabilir. Bir kişi çıkıp da açıklama yapmıyor. Kimse sizi muhatap almıyor. Bu sadece Denizli’ye özgü değil tüm Türkiye’de yaşanan bir sorun. Hocalar kendi başlarına buyruk” ifadelerini kullandı.

“5 AY SONRAYA MR RANDEVUSU VERİYORLAR”

Karlık yaşadıklarını sosyal medyada paylaştıktan sonra takipçileri de benzer şikayetlerde bulunarak destek verdi.  Zekeriya Erbil adlı bir kullanıcı baldızına 3 ay sonrasına ultrason, 5 ay sonrasına MR sırası aldığını belirterek, “Ağrısından duramıyor dayanamayıp bin 500 liraya özelden yaptırdılar” diye yorum yaptı.  İşte yapılan bazı yorumlar;

*Yıldız Karabenli Kekik: Aynı fakültede saat 08:00’de randevumuz oluyor, erkenden oradayız. Saatlerce hocayı bekliyoruz. Hastalar da aynı.

* Mustafa Kendir: Bu durum özel hastanelerde olmazken niye devlet kurumlarında oluyor.

* Ali Becim : Hastaneler sıkıntı. Randevu almak için 15 gün bekledim. 14’ncü gün randevu işlemini yapabildim. 15 gün sonraya gün verdi. Hastaneye bir ayda gideceğim. Ölmüş, kalmışsın kimsenin umurunda değil.

* Hüseyin Yitik: Sonuna kadar haklısınız. Milleti rezil etmekten başka bir şey yok.

* Bayram Çakır: Şükredin halinize. Eskiden hastane mi vardı? Profesör mü vardı? Randevu mu vardı? Çağ atladık. Biraz akıllı olun yahu…

* Bekir İncedayı: Hocam bankamatiğe gitmiştir malum ayın 15’i bugün.

* Mehmet Çerçi: Türkiye’de durum bu. Maalesef dünya bizi kıskanıyor.