30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI: TÜRKİYE'NİN ONUR VE ŞEREF GÜNÜ!

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yazılı bir basın açıklaması yaptı. CHP’li Arpacı basın açıklamasında, “30 Ağustos devletimizin tam bağımsızlığını müjdeleyen en büyük zaferdir. 30 Ağustos Türk milletinin onur ve şeref günüdür.

  • 30 Ağustos 2023 - 03:54
  • Son Güncelleme : 30 Ağustos 2023 - 03:58

Bundan 101 yıl önce gerçekleşen zafer, ulusumuzun bağımsızlık mücadelesinde dönüm noktası olmuştur. İşgal güçlerine karşı verilen mücadele tarih sahnesinde emsalsiz bir zaferle taçlanmıştır. Bu zafer Türk milletinin Anadolu’dan, topraklarından ve vatanından asla çıkarılamayacağının açık bir belgesidir” ifadelerini kullandı.

30 AĞUSTOS ZAFERİ, TÜRK ULUSUNUN ASALET VE CESARET DOLU TARİHİNE IŞIK TUTAN BİR DESTANDIR

Bugün, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101. yılını gururla kutluyoruz diyen CHP’li Arpacı, “Bu zafer, sadece düşmana karşı kazanılan bir zafer değil, aynı zamanda emperyalist güçlere ve işbirlikçilere karşı verilen bir mücadelenin zaferidir. Bu zafer, aydınlık ve bağımsız Türkiye'nin kapılarının sonuna kadar açıldığı, ulusal kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlandığı bir gündür.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki kahraman Türk milleti, bağımsızlığı için en zorlu koşullarda mücadele etmiştir. 30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun asalet ve cesaret dolu tarihine ışık tutan bir destandır” dedi.

KURTULUŞ MÜCADELEMİZE DİL UZATANLAR TARİHİMİZE KARA BİR LEKE OLARAK GEÇECEKLERDİR

Kurtuluş mücadelesine bugün bile dil uzatanlar olduğunu vurgulayan CHP’li Arpacı; “‘Ya İstiklal Ya Ölüm’ diyerek yola çıkan, tüm imkansızlık ve zorluklara rağmen bağımsız bir Cumhuriyet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşları bu zaferi Cumhuriyet ile taçlandırmış, bu cumhuriyeti de ‘kimsesizlerin kimsesi’ olarak konumlandırmıştır.

Egemenliğini kayıtsız şartsız milletten alan Cumhuriyetimize, zaferlerimize ve kurtuluş mücadelemize bugün dahi dil uzatanlar ise tarihimize kara bir leke olarak geçeceklerdir.

Esas olan zaferlerimizin taçlandığı cumhuriyetimizi ilelebet payidar kılmak, kurtuluş mücadelelerimizle kazandığımız bağımsızlığımıza sonsuza dek sahip çıkmaktır.

Bu anlamlı gün vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı coşkuyla kutluyor, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin sonsuza kadar devam edeceğini vurguluyoruz” dedi.