3. YENİLENEBİLİR ENERJİ VE KÜLTÜR SANAT FESTİVALİ BAŞLADI

Bozkurt Belediyesi tarafından bu sene 3’ncü düzenlenen Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali, büyük bir coşkuyla start aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği festivalin açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu.

  • 29 Ağustos 2023 - 22:58
  • Son Güncelleme : 29 Ağustos 2023 - 23:03

Bozkurt Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenen Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali, görkemli bir açılışla start aldı. Festival, protokol üyelerinin de katılımıyla, İstasyon Kafe-Restoran’ın açılışı ile başladı.  Bozkurt Belediyesi’nin kadın cinayetlerine vurgu yapmak için geçtiğimiz yıl açılışını gerçekleştirdiği Şebnem Şirin Parkı’nın yanında yer alan İstasyon Kafe-Restoran’ın açılışına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. 


Açılışın sonrasında protokol üyelerinin katılımıyla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Kortejde Halk dansları ekipleri ve dans grubu gösteriler yaparken, özel kıyafetli palyaçolar, yürüyüşe renk kattı. Kortej yürüyüşü konser alanında sona erdi.


Bozkurt Belediyesi 3. Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali’ne Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün, Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Dereçine Belediye Başkanı Ömer Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun, Cumhuriyet Halk Partisi Bozkurt İlçe Başkanı Halil İbrahim Balık ve binlerce vatandaş katıldı.


BAŞKAN ÇELİK “BİZ GÜCÜMÜZÜ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TEN ALIYORUZ”

Festivalin açılış konuşmasını Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik yaptı. Konuşmasında ülkenin zor günlerden geçtiğine vurgu yapan Başkan çelik, “Yaşadığımız zor günler hepimizin malumu. Yangınlar ülkemizin dört bir yanında ciğerlerimizi, ekonomik koşullar ise çiftçiden memura cepleri yakarken; festivalimiz ile zorlu yaşam mücadelemize kısa bir mola verdirmek istedik aslında. Çok severek, gerçekten yorulup ama bir o kadar da keyif alarak, şerefle, şevkle ve istekle çalışıyorum. Biz heyecanımızı, cesaretimizi, gücümüzü bugünden değil, 1923’ten, Cumhuriyet'ten, Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz” dedi.


“ÜRETEN BELEDİYECİLİĞİN ALTINI ÇİZEREK ŞİAR EDİNDİK”

9 yıldır sürdüğü görevi boyunca hayata geçirdiği projelerden bahseden Başkan Çelik, “Bu bereketli topraklarda tüketen değil üreten olmalıydık diye yola çıktık bu yolda atılacak çok adamımız vardı hayata geçirilecek çok projemiz vardı bu gerçekle göreve geldiğimiz günden beri biz günden beri üreten belediyeciliğin altını çizerek şiar edindik. Ne mi ürettik hemen açıklayayım sizlere. 2015-2016 yılında daha kimsenin yenilenebilir enerjiyi telaffuz etmediği tarihlerde, 1 milyon 200 bin Euro tutarında 1 megavat gücünde GES projemizi hayata geçirdik. Ayrıca bu sene Türkiye'de bir ilki daha gerçekleştirdik. Sulama Birlikleri vasıtasıyla çiftçilerimize elektriğin bedavaya yakın verilmesinin önünü açtık. Bozkurt Tarımsal Sulama Kooperatifimiz için kurduğumuz Güneş Enerji Santrali ile çiftçilerimiz biraz da olsa nefes alabilecek. Sıra diğer kooperatiflerimizde. Tarımda üreten Bozkurt dedik, âtıl olan arazilerimizi kendimiz ektik, kendimiz biçtik, hasatımızı hemşehrilerimizle paylaştık. Ceviz bahçelerimizle, meyve bahçelerimizle, ektiğimiz tıbbi aromatik bitkilerimizle, karakılçık buğdayımızla, Türkiye'nin ilk ÇKS'ye kayıtlı olan belediyesi olarak her zaman övüneceğiz” diye konuştu.


BAŞKAN ÇELİK’TEN MÜJDE

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, konuşmasının sonunda vatandaşlara bir müjde vererek, “Sizlere son olarak güzel bir haberi buradan duyurmak istedim. Biz memleket sevdalısıyız, vatandaşlarımızdan gelen yüzme havuzu ve spor kompleksi talepleri üzerine projemizi bitirdik. İçerisinde çocuk ve yarı olimpik yüzme havuzu olan, saunasıyla, hamamıyla, bahçesinde havuz başı düğünlerimizin yapılabileceği tesisimizin temelini, bu ay itibarıyla atıyoruz. Yaptığımız her çalışma Türkiye Cumhuriyeti'nin Kurucu Lideri Mustafa Kemal Atatürk’e borcumuzu ödeme fırsatı veriyor” ifadelerine yer verdi.

Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, “Bozkurt Yenilenebilir Enerji ve Kültür Sanat Festivali gerek muhacir kültürünün yansıtılması gerekse ilçemizin tanıtılması bakımından oldukça önemli bir festivaldir. Birliğimizin ve beraberliğimizin yükseltilmesini sağlayan belediye başkanımıza çok teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum. Biz de buradaki görev süremizin sonuna geldik. İnşallah bu hafta ayrılıyorum. Hakkâri vali yardımcılığına gidiyorum. 2 sene boyunca görev yapmaktan, hizmet etmekten onur duyduğum Bozkurt ilçesine veda etme zamanı geldi. Devletimizin, milletimizin adaletini, eşitliğini, barışını ve kardeşliğini bütün kurum ve kuruluşlarda her yerde yansıtmaya çalıştım; elimizden gelen bu idi. Bir kusurumuz olduysa affola. Bizden yana helal olsun, sizlerden de hakkını helal edin. Güzel geçirmenizi dilediğim üç günü tekrar dileklerimle iletiyorum. Tekrar hoş geldiniz diyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.


Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik tarafında Bozkurt Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu’nun görev süresinin dolması sebebiyle Kaymakam Tayyar Emre Mahmutoğlu’na ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verildi. Hemşehrilik Beratı takdimi sonrasında açıklama yapan Başkan Çelik, “Sayın Kaymakamım, gerçekten 2 sene boyunca çok uyumlu bir beraberliğimiz oldu. Devletin otoritesini o kadar yumuşak ve güzel bir şekilde gösterdi ki, bize benim oğlum gibiydi. Biz de Bozkurt Belediyesi olarak, meclis üyelerimizle birlikte fahri hemşehrilik beratı veriyoruz. Bozkurt, onun Sivas'tan sonra ikinci memleketi diyorum. Her zaman burada ona ait bir kapısı var, Sayın Kaymakamım. Sizi gönlümüz üzülerek uğurluyoruz, ama her zaman için sevgimiz, saygımız ve muhabbetimiz baki” dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, “Değerli Hemşerilerim, "Cumhuriyet nedir?" diye sorduklarında, "Cumhuriyet bir kadın devrimidir," diye yanıt veririm her zaman. Az önce Bozkurt Belediye Başkanımızı dinlerken, ne kadar haklı olduğuma sizlerle birlikte tanıklık ettim. Sosyal medyaya bakıyorum; Başkanım buğday tarlasında buğday biçiyor. "Ya Başkanım, bunu hemen bir basına ver, örnek olsun," diyorum. Reklamı sevmiyor. Ardından bir bakıyorum, adaçayı hasadında; bir bakıyorum, ceviz hasadında Belediye Başkanı. Bir cumhuriyet kadını ama bir yandan da üretimde. Gerçekten genç bir Belediye Başkanımız; Bozkurt'un Belediye Başkanı, Bozkurt'un parlayan yıldızı. Tarihiyle, doğasıyla, tarım alanlarıyla her şeyiyle bir Bozkurt sevdalısı, bir Başkanımız. Bu vesileyle 3. düzenlenen bu festivalimizin tüm Bozkurtlu hemşerilerime hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Daha güzel, daha umut dolu yarınlarda; Cumhuriyetimizin yüzüncü yılında nice yüzyıllarda böyle başarılı yerel yöneticilerle ve her şeyden önce yüreğinde insan sevgisi olan ve ismini Mustafa Kemal Atatürk verdiği Bozkurtlu hemşerilerimizle aydınlık, güzel yarınlarda tekrar bir arada olmak dileğiyle hepinize teşekkür ediyorum. İyi akşamlar diliyorum.

BOZKURT’UN DEĞERLERİ SAHNE ALDI

Protokol konuşmalarının ardından çoğunluğunu Bozkurtlu sanatçıların oluşturduğu ‘Bozkurt’tan Sesler Korosu’ sahne aldı. Son olarak Ayşe Dinçer konseri ile festivale katılan vatandaşlar gönüllerince eğlendi.