ZÜĞÜRT AĞA FİLMİNİN EFSANE SAHNESİ DENİZLİ'DE GERÇEK OLDU

Denizli’de partisi tarafından yeni dönemde belediye başkanlığı için görev verilmeyen Belediye Başkanına muhtarlık seçiminde 1 oy çıktı. 1 oyun çıkmasının ardından akıllara Türk sinema tarihinin efsane filmlerinden Züğürt Ağa filmi geldi.

  • 19 Nisan 2019 - 09:49
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de partisi tarafından yeni dönemde belediye başkanlığı için görev verilmeyen Belediye Başkanına muhtarlık seçiminde 1 oy çıktı. Başkanla birlikte şahsi şoförü muhtar ve ihtiyar heyeti seçiminde 1’er oy aldı. Oyu kimin kullandığı merak konusu oldu. Akıllara sinema tarihine damga vuran Züğürt Ağa yerli filmindeki seçim sahnesi geldi.

Denizli’nin 2 merkez ilçesinin ardından en büyük ilçesi olan Çivril’de 31 Mart yerel seçimlerinde Belediye Başkanlığı, Belediye Meclisi ve 77 mahallenin muhtarları belirlendi. 41 bin 135 seçmenin bulunduğu ilçede 174 sandıkta oy kullanıldı. İlçede seçimi Ak Parti adayı Niyazi Vural kazandı. 2014-2019 döneminde başkanlık eden Gürcan Güven ise Ak Parti tarafından aday gösterilmedi.

İlçede bazı mahallelerle arasında yaşanan sorunlar nedeniyle dikkatleri üzerine çeken Güven’e Çıtak Mahallesi’nde muhtarlık seçiminde oy kullanıldığı ortaya çıktı. Adaylığı bulunmadığı halde 7 sandıkta bin 978 seçmenin oy kullandığı mahallede 4 adayın muhtarlık için yarıştı. Hüsem Çivril, 896 oyla mahalle muhtarı seçilirken önceki dönem muhtar Zafer Böyükbaş 667 oy aldı. Mahallesde, eski belediye başkanı Gürcan Güven için bir oy çıktı.

Gürcan Güven’in şoförlüğünü yapan Ercüment Yazıcı içinde ihtiyar heyeti üyeliği için bir oy çıkarken Çıtaklı bir seçmenin tepkisini göstermek için bu şekilde oy kullandığı tahmin ediliyor.

Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi