YİĞİT MUHTAÇ OLDU KURU SOĞANA DİYEREK EYLEM YAPTILAR

Emek Partisi Denizli İl Örgütü yoksulluğa karşı insanca yaşam talebiyle yürüyüş düzenledi.

  • 11 Nisan 2023 - 17:17
  • Son Güncelleme : 11 Nisan 2023 - 17:21

Emek Partisi Denizli İl Örgütü yoksulluğa karşı insanca yaşam talebiyle yürüyüş ve basın açıklaması yaptı. EMEP il binasından başlayan yürüyüşe EMEP Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan da katıldı.

“Bu zamlarla yaşanmaz zamlar geri alınsın”, “Zam zulüm işkence işte AKP”, “İş ekmek özgürlük” sloganları eşliğinde Denizli Sineması önüne yürüyüş düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan EMEP Denizli İl Başkanı Mehmet Kırgız, seçimlere giderken ekonominin vr depremin yıkıcı etkilerine dikkat çekti. 2018’den 2023’e kadar genel olarak ürünlerde yaklaşık yüzde 500 ile 700 arası fiyat artışı olduğunu ifade eden Kırgız, "Bugünlerde soğan 30 TL civarında, keza patates de soğanla yarışıyor. Bu iki ürün halkın yaygın olarak yemeklerde kullandığı gıda maddesi. 210 gr ekmeğin fiyatı ise ortalama 5 TL. Etin yanına ise zaten yaklaşılamıyor" diyerek, yurttaşların borçlarla yaşadığını belirtti.

“EMEK VE ÖZGÜRLÜK İTTİFAKI MÜCADELEYE MORAL VERECEK”

Seçimlere dair de söz söyleyen Kırgız, "Seçimlerde oylanacak olan ekonomik tablo bu, siyasi tablo ise faşizmin ve politik İslam’ın koyu karanlığıdır. İktidar, ekonomide yukarıdan aşağıya dizginsiz ve kuralsız bir soygun mekanizması kurdu. Bu düzeni ancak baskı ve terörle devam ettirebilir. Ancak tüm bunları boşa çıkarmak ve püskürtmek olanaklıdır. Elbette seçimlerde yeni bir iktidarın gelmesi ortamın güllük gülistanlık olmasını sağlamayacaktır. Ama emekçi halkın tüm bunları engelleyebilmek için daha uygun koşullarda mücadele etmesinin koşullarını ortaya çıkaracaktır. Emek ve Özgürlük İttifakının seçimlerden güçlü çıkması işçi, emekçi ve ezilen halkın mücadelesine moral verecek, mücadeleye daha güçlü sarılmanın yolunu açacaktır" dedi.