YENİCİKENT'TE TUAL COŞKUSU

Yenicekent’te bu yıl 24.sü düzenlenen Tripoli, Kültür ve Turfanda Çekirdeksiz Üzüm Festivali kapsamında sahne alan Denizli'nin genç solisti İldem Kirazoğlu ve Türk pop müziğinin sevilen ismi TUAL, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

  • 04 Ağustos 2019 - 02:07
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Yenicekent Tripolis, Kültür ve Turfanda Çekirdeksiz Üzüm Festivali devam ediyor. Yenicekent Meydanı’nda gerçekleştirilen festival etkinliklerinin 2. Gününde, Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık,  Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Ak Parti Tavas İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Büyüktarakçı,  Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Kısaoğlu, AK Parti Buldan İlçe Başkanı Naci Çomuk ile ilçe yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Misafirlerine üzüm ikram ettiler

Etkinliğe katılan misafirlerine yetiştirdikleri turfanda çekirdeksiz üzüm ikram eden Yenicekentliler, Çakır ve Saz ekibinin fasıl dinletisi ile mest olurken, Denizli'nin genç sesi İldem Kirazoğlu'nun seslendirdiği şarkılar ile coştu.  Genç sanatçının çiçeğini Tavas Belediye Başkanı İnamlık takdim etti. İnamlık,   Yenicekent Festivali’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, üzüm üreticilerine de bol kazançlar diledi.

Yenicekentlileri TUAL coşturdu

Festival alanını dolduran Yenicekentlileri, seslendirdiği şarkılarla coşturan Türk pop müziğinin güçlü sesi TUAL,  Başkan Şevik’in isteği   “Samanyolu” şarkısını da söyleyerek dinleyenleri mest etti.   TUAL, daha önce birkaç kez Buldan’da konser verdiğini hatırlatarak,“ Buldan, tarihi, dokuması, kültürü, mimarisi ile Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri.  Ama Yenicekent’e ilk kez geliyorum.  Zamanım olmadığı için Yenicekent’i gezemedim. Ancak gelirken araştırdım. Yenicekent, Türkiye’nin ilk turfanda üzümünü yetiştiren önemli bir yerleşim yeri.  Yenicekent’in daha fazla tanıtıma ihtiyacı var. Ben burada olmaktan çok memnunum” dedi.