YENİ YIL DENİZLİ'DE ZAMLI BAŞLADI

Denizli 2023'e girdiği ilk günlerde üst üste gelen zamların etkisinde kaldı. Su, taksi, dolmuş, ekmek ve simit zam furyasından etkilendi.

  • 02 Ocak 2023 - 06:58
  • Son Güncelleme : 02 Ocak 2023 - 18:03

Denizli’de şehir içi dolmuş ücretlerine yapılan zammın ardından bir zam da taksilere geldi. Taksilerin kısa mesafe (0-2,5 km arası) ücretleri 27 TL’den 35 TL’ye çıkarıldı.

Denizli’de dün şehir içi dolmuş ücretlerine zam gelmişti. Dolmuş ücretlerinde sivil 6 liradan 8 liraya öğrenci ücreti ise 5 liradan 7 liraya çıkarılmıştı. Dolmuş zammının ardından bir zam da taksilere geldi. Taksilerin açılış ücreti 10 liraya yükseltilirken kısa mesafe ücreti (0-2,5 km arası) açılış ücreti de dahil 35 TL oldu.

Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ’ye ait otobüslerinde zam yapılmadı.

SU ZAM ETKİSİNDE

Denizli’de Kasım ayında alınan içme suyuna zam kararı, uygulamaya konuldu. Buna göre Denizli’de 1 Ocak 2023 itibariyle suyun tonu 8 liradan 11 liraya çıkmış oldu. Karar, Büyükşehir Meclisinde 22 hayır oyuna karşı 45 evet oyuyla kabul edilmişti.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında alınan görüşülen Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(DESKİ) ücretleri kapsamında içme suyuna zam yapılmıştı. 22 hayır oyuna karşı 45 oyla kabul edilen zamla birlikte 8 lira 18 kuruş olan içme suyunun tonu, 11 lira 4 kuruşa çıkmıştı. Yeni zamlı tarife 1 Ocak 2023 itibariyle uygulamaya konuldu. Bugün itibariyle Denizlililer suyu zamlı kullanacak. 

EKMEĞE ZAM

Denizli’de ekmeğe zam geliyor. Zam, 6 Ocak'ta yürürlüğe girecek zammın yüzde 25 olması bekleniyor.

Denizli Fırıncılar Odası, girdi maliyetlerindeki artışı gerekçe göstererek, ekmeğe zam talebinde bulundu. Oda Başkanı Bekir Karadaban, zam konusundaki sorumuz üzerine, ekmeğin 5 lira olmasını talep ettiklerini, yeni fiyat için Denizli Esnaf Odaları Birliğinin onayının beklendiğini, kamuoyuna açıklamanın ise resmi yazının gelmesinden sonra yapılacağını söyledi.

Talebin kabul edilmesi durumunda halen 4 liradan satılan ekmeğin fiyatı 6 Ocak’tan itibaren 5 lira olarak uygulanacak.

Denizli’de bu yılın ocak ayında 230 gram Ekmek 2,5 liradan satılıyordu. 31 Mart’ta gramajı 210’a düşürülüp fiyatı yine 2,5 lira olarak kalmıştı. Haziran ayında ise aynı gramaj ekmeğin fiyatı 4 liraya yükselmişti.

SİMİT 5 LİRA

Yeni yılın ilk günü, 4 liradan satılan simit fiyatları 5 lira olarak uygulanacak.

MİNİBÜS ÜCRETLERİNE ZAM

UKOME tarafından onaylanan yeni tarifeyle minibüslerde sivil binişler 6 liradan 8 liraya çıktı. Öğrenci binişleri ise 5 liradan 7 liraya çıktı.

Denizli’de yeni yıl öncesi ekmeğin ardından bir zam da dolmuşlara geldi.

Geçtiğimiz Cuma günü Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odasında yapılan toplantıda oluşan zam talebi, Denizli Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne gönderildi.

Asgari ücretteki ve diğer girdi maliyetlerindeki artışın göz önüne alınarak istenilen zam talebi UKOME’de onaylandı.

Buna göre Nisan ayında 6 liraya çıkan sivil binişler 8 liraya çıktı. 5 lira olan öğrenci binişleri ise 7 liraya çıktı.

Zamlı tarife 9 Ocak’ta yürürlüğe girecek.

FIRINCILAR ODASI BAŞKANI: ZAM ERTELENDİ!

Denizli’de beklenen ekmek zammı, alınan karar ile ileri bir tarihe ertelendi. Zam olmayacağının duyurusunu Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban yaptı.

Artan maliyetler nedeniyle fırıncı esnafının ekonomik anlamda önemli güçlükler çektiğini ve yılbaşı itibariyle ekmeğin 5 TL olması konusunda karar alındığını belirten Karadaban; “Asgari ücrete gelen zam, EYT konusu fırıncı esnafımızı gerçekten ekonomik anlamda zor durumda bırakacaktı. Bunun için ekmek fiyatına zam yapılması kaçınılmaz oldu. Ama alınan son karar ve fırıncılarımızın fedakarca davranması nedeniyle ekmek zammını erteledik. Halkımızın yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” dedi.