YAVRU DOMUZU KÖPEKLERE BOĞDURDULAR

Denizli'de 5 avcının yavru yaban domuzuna yaptığı işkence cezası kalmadı. Buldan'ın Kurudere Mahallesi'nde meydana gelen olayda 5 avcının yavru domuzu ayaklarından bağlandıktan sonra önce sürüklediği ardından da köpekleri üstüne saldığı öğrenildi. Basına da yansıyan görüntüler sonrası harekete geçen Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, av köpekleriyle yaban domuzuna işkence yapan 5 kişiye ceza kesti. İşkencenin Buldan'ın Kurudere Mevkisinde yaşandığı öğrenildi.

  • 21 Ocak 2021 - 14:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Edinilen bilgiye göre Buldan'ın Kurudere Mevkisinde 5 avcı av köpeklerini de alarak ava çıktı. Domuz avına çıkan avcılar bir süre sonra yavru bir yaban domuzu ile karşılaştı. Domuzun ayaklarını bağlayan avcılar, bir süre sürükledikten sonra av köpeklerini yavru domuzun üstüne saldı. Yaban domuzun inlemeleri yürekleri sızlatırken, Kurudere Mahallesi sakinlerinden Bülent Gökçe'nin o anları kaydettiği ve avcıları uyardığı öğrenildi. Sosyal medyada paylaşılan anların ardından olay basına da yansıdı. Bunun üzerine Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri harekete geçti.

GÖRÜNTÜLERDEN KİMLİK TESPİTİ YAPILDI

Ekipler, görüntülerden kimlik tespiti yapılan Buldanlı 5 avcıya ceza kesti. Yüzleri gizlenen avcılardan 4'üne 4915 sayılı kara avcılığı kanuna muhalefetten 4 bin 132 lira, 1 kişiye ise 5199 sayılı hayvan koruma kanuna göre hayvana eziyet ve işkenceden bin 33 TL para cezası kesti.