YARGI VAHŞİ CİNAYET İÇİN KARARINI VERDİ

Denizli’de 4 ay önce işlenen emekli öğretmen Hamide Çavdar cinayetinde zanlıların cezaları belli oldu. 22 bin liralık teminat parası yüzünden işlendiği öğrenilen cinayette 4 zanlıdan pideci kardeşler H.Y. ve O.Y.’ye ağırlaştırılmış müebbet, H.Y. ile M.A’ya ise 15’er yıl hapis cezası verildi.

  • 02 Mart 2019 - 08:33
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de 4 ay önce Gökpınar Mahallesi’nde yaşadığı evinde 7 yerinden bıçaklanarak öldürülen emekli öğretmen Hamide Çavdar cinayetinde zanlıların cezaları belli oldu.

Çavdar’a ait işyerinde pidecilik yapan H. Y.(22) ve O.Y.(19)’nin 22 bin liralık teminat için işlediği cinayette, iki kardeşe yardım eden H.Y.(17) ve M.A.(17). Cinayetten bir gün sonra yakalanmıştı. Polis işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Denizli Cumhuriyet Savcılığı tarafından haklarında iddianame hazırlanan zanlılar için 7. Ağır Ceza Mahkemesi kararını açıkladı. Buna göre cinayeti işleyen pideci kardeşler ağırlaştırılmış müebbet cezaya çarptırıldı. Onlara yardım eden iki kişi ise 15’er yıl hapis cezasına çarptırıldı.