YARGI SİSTEMİNDE KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELEDE ADALET İSTİYORUZ

Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Merve Öğüt, Yasin Özkan Gök Dosyasının Kararını Değerlendirdi

  • 05 Kasım 2023 - 23:00
  • Son Güncelleme : 05 Kasım 2023 - 23:08

Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Merve Öğüt, Denizli 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Yasin Özkan Gök dosyası hakkında açıklamalarda bulundu. 

Mahkeme kararında sanığın eşe karşı ağırlaşmış yaralama suçundan cezalandırılmasına hükmedildiğini vurgulayan Öğüt, ayrıca haksız tahrik ve iyi hal indirimlerinin uygulanmamasının kadına yönelik şiddetle mücadeledeki adaleti zedelediğini ifade etti. Ayrıca, mahkemece tutukluluk taleplerinin reddedilerek adli kontrol tedbirine dönüştürülmesiyle ilgili de endişelerini dile getirdi.

Avukat Merve Öğüt, kadına yönelik şiddetle mücadelede adaletin sağlanması ve kadınların güvenliği için haksız tahrik indirimlerinin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, eril yargılama süreçlerinin kadınları cezasızlıkla cezalandırmasının son bulması gerektiğini belirtti.

Denizli Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak, karara karşı yasa yollarında mücadelelerini sürdüreceklerini ve kadınların adalet önündeki temsiliyetine ek olarak cezasızlıkla da mücadele edeceklerini vurgulayan Avukat Öğüt, toplumda kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve adaletin sağlanması için gereken adımların atılması çağrısında bulundu.