YARDIMDA ÖNCELİK DEĞİŞTİ!

Merkezefendi Belediyesi’nin başlattığı yardım kampanyasında 20. TIR yola çıktı.

  • 07 Şubat 2023 - 20:36
  • Son Güncelleme : 07 Şubat 2023 - 20:38

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6'lık iki büyük depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Tüm Türkiye deprem bölgesi için yardım seferberliğini sürdürüyor. Bu kapsamda Merkezefendi Belediyesi’de başlattığı yardım kampanyasında 20. Yardım tırını bölgeye sevk etti. 

Merkezefendi Kültür Merkezi (MKM)’nde toplanan yardımlar burada istiflenip ayrılıyor sonrasında paketlenerek tırlara dolduruluyor. Tamamı gönüllülerden oluşan özellikle gençlerin yoğun katılım sağladığı gruplar eşliğinde tırlara yüklenen malzemeler buradan koordineli bir şekilde depremden zarar gören bölgelere sevk ediliyor. 

Haberci Kuş canlı yayınına katılan Merkezefendi Belediyesi Kültür Müdürü Zeynep Elif Çeşme ve Özel Kalem Müdürü Ayşe Güven yardım kampanyası ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu. 

ÖNCELİKLERİMİZ KONSERVE GIDALAR

Merkezefendi Belediyesi Kültür Müdürü Zeynep Elif Çeşme; “Büyük bir koordine halinde çalışmalarımız devam ediyor. Nakliye firmaları büyük destek gösteriyorlar. Herkese çok teşekkür ediyoruz.  Ama öncelikli ihtiyaçlar söz konusu. Konserve gıdalar. Zeytin, bebek maması, biberon gibi ihtiyaçlar var. Yeterli battaniye ve kıyafet yardımı oluşmuş durumda. Öncelik olarak özellikle konserve gıdalar gönderilmesini istiyoruz. Yine kıyafet benzeri ihtiyaçlar söz konusu olduğunda sizlerin de aracılığıyla bilgilendirmede bulunuruz. Lütfen önceliğimizi bakliyat değil konserve tarzı gıdalar olarak belirleyelim” dedi.

BÖLGEDEN GIDA VE ISITICI BEKLENTİSİ VAR!

Özel Kalem Müdürü Ayşe Güven; “Ülkemize büyük geçmiş olsun ve ölenlerimiz için başsağlığı diliyoruz. Tüm Denizli’ye çok teşekkür ederiz. Adeta bir yardım seli aktı. Özellikle deprem bölgesinden istenilen konserve gıdalar oldu. Şu an ağır kış şartlarını yaşıyoruz. Isıtıcı talepleri de bu nedenle çok fazla. Bizlerde bu nedenle yardımların bu şekilde olmasını rica ediyoruz” dedi.

Dün itibariyle Merkezefendi Belediyesi olarak 20 TIR yıla çıktığını kaydeden yetkililer. Deprem bölgesinden gelen haberleri ve bilgileri de paylaşmaya devam edeceklerini dile getirdiler.