YANGININ YARALARINI BERABER SARACAĞIZ

Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, "Ülkemizin henüz ranta kurban gitmeyen canım ormanları, vatanın son akciğerleri cayır cayır yanarken, yangınların neden engellenemediği ve neden hızlı söndürülemediği konusunda hala bir açıklama yapamayan AKP, çareyi ırkçılığı körüklemekte bulmuştur" dedi.

  • 12 Ağustos 2021 - 18:02
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Namık Kemal Aydoğan yaptığı açıklamanın devamında şunları kaydetti:

Bilindiği üzere; Türkiye'de 28 Temmuz'da Antalya'nın Manavgat ilçesinde başlayan ve ardından 30 farklı ilde çıkan yangınlara müdahaleler devam etmektedir. Manavgat'ta beş, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ise bir kişi yaşamını yitirmiştir. Binlerce hayvan yanarak can vermiş, orman ve tarım arazileri ile bölgedeki sera alanları küle dönmüştür. Yangınların tehdit ettiği köy ve diğer yerleşim yerleri tahliye edilmiştir.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Adana, Antalya, Muğla, Mersin, İzmir ve Osmaniye başta olmak üzere 28-31 Temmuz tarihleri arasında çıkan 107 yangının 98'inin kontrol altına alındığını ve 9 yangının ise devam ettiğini açıklamıştır.

Yangınların söndürülmesi ve kontrol altına alınması için hava desteğinin özellikle uçaklarla müdehalenin yetersiz kalması, Türk Hava Kurumu uçaklarının bakımsız gerekçesiyle kullanım dışı tutulmasını anlayabilmiş değiliz. Büyük Türk milleti, AKP yöneticilerinin bu konudaki inandırıcılıktan uzak açıklamalarından, Cumhurbaşkanının belediye başkanlığı dönemindeki ifadeleriyle zıt çelişkili ifadelerinden tatmin olmamıştır. Yıllardır birçok yangında ve kamusal hizmetlerde gördüğümüz THK uçaklarının derhal bakımının yapılıp kullanılması gerekmektedir. 

Eğitim-iş Denizli Şubesi olarak yangınların söndürülmesi için teknik malzeme desteği ve yangından etkilenen aileler için acil kullanım gereksinimleri için desteklerimizi sürdürüyoruz. Muğla ve Antalya’ya gönderdiğimiz eşya ve malzemeler yerine ulaşmıştır. 

Okulların açılma sürecinde bu bölgelerdeki öğrencilerimizin eğitim öğretim gereksinimlerini karşılamak için çalışmalarımız devam etmektedir. Yaralarımızı toplumsal dayanışma ile hep birlikte saracağız. Tüm vatandaşlarımıza bu konuda geçmiş olsun dileklerimizi bir kez daha iletiyoruz.