YANDAŞA MİLYON DOLARLAR, ÜRETİCİYE KURUŞ HESABI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca: Süt üreticileri, yıllardır gözü gibi baktığı hayvanlarını kesime göndermek zorunda kalıyor.

  • 13 Mart 2021 - 10:04
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin Sarayköy ilçesinde küçük üreticileri, çiftçileri ve hayvancılıkla geçimini sağlayan süt üreticilerini CHP Sarayköy İlçe Başkanı Mehmet Salih Konya ile birlikte ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, sıkıntıları dinledi. “Saray hükümeti, üretim düşmanlığı yapmaya, yandaşlarını ise beslemeye devam ediyor.” diyen Gülizar Biçer Karaca çiftçinin besicinin, üreticinin emeğinin karşılığını istediğini söyledi.

ARTAN MALİYETLERLE BAŞ EDEMİYORUZ

Küçük bir aile işletmesinde yıllardır emek veren süt üreticisi Cennet Özgür, artan maliyetlerle baş edemediklerini, gözü gibi baktığı 3 ineğini satmak zorunda kaldığını gözyaşları içinde anlattı. Geçen yıl bir torba yemin fiyatı 80 TL iken şimdi 130 TL olduğunu söyledi; bir günde 3 torba yeme ihtiyaç duyduklarını anlattı, sütü 2.80’e satsa dahi 2.70 elimizde kalıyor diyerek sütü 3 TL’nin altında sattıklarında ellerine hiçbir şey kalmadığından yakındı. Sütün litresinin 5 liranın üstünde satılması gerektiğini söyleyen süt üreticisi, geçen yılki fiyattan sattıklarını için yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

YANDAŞA MİLYON DOLARLAR, VATANDAŞA KURUŞ HESABI

“Saray’ın derdi üretici değil” diyen Biçer Karaca şu değerlendirmeyi yaptı: “Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli salgın nedeniyle bu yıl küçük aile işletmelerine yem desteği kapsamında 20 başa kadar sağmal dişi sığırı olan işletmelere hayvan başına 65 lira, 20 başa kadar besilik erkek sığırı olan işletmelere hayvan başına 65 lira, 50 başa kadar anaç koyun keçisi olan işletmelere hayvan başına 6,5 lira yem desteği vereceğiz." demişti. Yandaşlara gelince milyon dolarlık indirimler, garanti ödemeleri veren, beşli çetenin borçlarını silen iktidar, küçük işletmecilere gelince kuruş hesabı yapıyor. Sadece tarımda değil hayvancılıkta da hayvan ithalatının önünü açan kim? 18 yıldır iktidarda olanlar ve ülkeyi yönetemeyip savuranlar! Süt üreticisi aylardır düşük fiyattan süt satmaktan ve yeme gelen zamdan perişan… Saraylılar ise çiftçinin öz sermayesi üzerinden yeni düzenlemelerle yine küçük üreticiyi mağdur edecek düzenlemeler peşinde… Tarım Bakanı, saray memuru olmuş, geldiği yeri de temsil ettiği üreticileri de unutmuş.”