VEKİL SANCAR AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, geçtiğimiz hafta Denizli siyasetinde Ak Parti ile CHP arasında polemik konusu olan Kazım Arslan Parkı ve MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk'ün kendisi hakkında sarf ettiği sözlere Denizli Gazeteciler cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda gerçekleştirdiği basın toplantısı ile yanıt verdi. Sancar, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk'e, 'Denizli'de milletvekili çıkaramayan il başkanı olarak hala o koltukta oturması bile oldukça gariptir. Kendisi bizimle uğraşmaktan vazgeçsin, hamam sefası yapmaya devam etsin.' diyerek karşılık verdi.

  • 23 Eylül 2019 - 13:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar, geçtiğimiz hafta CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımı ile açılışı gerçekleştirilen Kazım Arslan Parkı polemiği hakkında ve MHP İl Başkanı Cafer Birtürk'ün kendisi hakkında sarf ettiği 'Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir milletvekili var Teoman Sancar, bizimle uğraşmayı kendine bir hedef haline getirmiş. Geçmişte AK Parti ile birlikte olduğumuz için bizi hiç hoş olmayan ifadelerle tenkit etmiştir. Yaşı bizden küçüktür, ‘abisiyiz’ diyerek, sesimizi çıkarmadık. Biz sustukça halen daha bizimle uğraşmaktadır. Bu aklı evvel milletvekilinin biraz daha aklını başına almasını tavsiye ediyorum' sözlerine yanıt verdi. 

Sancar, “Saygıdeğer basın mensupları, bir kaç gün önce MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk'ün şahsımla ilgili yaptığı konuşmalar üzerine bu basın toplantısını yapmak zorunda kaldım. Bir milyonluk Denizli'de bizim istediğimiz herkes birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasıdır. Denizli'nin huzur ve refahını önemsediğim için bu ayrıştırıcı sözler ile ilgili açıklama yapma zorunluluğu hissettim.' diyerek başladığı toplantıda Cafer Birtürk'e yanıt verdi.

 'O KOLTUKTA HALA NASIL OTURABİLDİĞİNE ŞAŞIRIYORUM '

Tartışmanın çıkış noktasının Kazım Arslan Parkı'nın açılışından başladığı belirten CHP Denizli Milletvekili Teoman Sancar MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk'ün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımı eleştirerek  “Malesef MHP Denizli il başkanı Cafer Birtürk'ün sosyal medya hesabından başkasının yaptığı parkı ismi değiştirip genel başkan çağırıp tekrar açmak hiçte etik değil beyanı hem bizleri hem de kederli ailesine derinden üzmüştür. Merkezefendi Belediye Başkanımız Sayın Şeniz Doğan'ın konuya ilişkin düzenlediği basın toplantısında, ben de Denizli'deki tüm değerlere saygımız olduğunu Denizli'deki caddeleri Denizli'de görev yapmış belediye başkanlarının isimleri verilirken de böyle demesinden oybirliği kararıyla çıktığını ve hiç kimsenin mevcutta işleyen bu caddelere neden izin veriliyor diye sormadığını ve en üzüldüğüm noktalardan bir tanesi MHP Denizli İl Başkanı’nın tamamen mesnetsiz, dedikoduya dayalı ve bilgisizce paylaş da bir sosyal paylaşım olduğunu beyan ettim. Kendisine buradan sormak istiyorum ‘İsmini değiştirip’ demiş. Değerli belediye başkanımız isim değiştirmedi. Büyükşehir Belediyesi'nden devraldığı bir parkı güzelleştirip, yeşilleştirip, bakımını yapıp Kazım ağabeyimizin orada adının yaşamasını istedi. Allah herkese ömür versin fakat yarın bir milletvekilimizden vefat ederse parti düşünmeksizin Merkezefendi Belediye Başkanımız aynı ismi aynı parklarda yaşatmak adına mücadele edecektir. Bizim siyaset anlayışımız devletin ve milletin çıkarları üzerinedir. MHP il başkanı Cafer Birtürk kamuoyunda  milletimizin yaşadığı şu ekonomik krizde çıkıp AKP'nin damat bakanına övgüler diziyor. Bu anlayışı üzüntüyle karşılıyor, ülke gerçeklerinden bu kadar uzak, bu kadar bir haber olan, bir kişinin hala o koltukta nasıl oturabildiğine şaşıyorum.' ifadelerini kullandı. 

BİRTÜRK'ÜN 'AKLI EVVEL' SÖZLERİNE YANIT VERDİ

Birtürk'ün kendisi hakkında kullandığı 'Aklı evvel' tabirine de yanıt veren Sancar, 'Bana aklı evvel milletvekili demiş. Aklı evvel deyince bakayım dedim. Türk Dil Kurumu'nda nedir bu sözcüğün anlamı? İlk anlamı akıllı, ikinci anlamı akıllı geçinen, üçüncü anlamı densiz, münasebetsiz, sağduyu sahibi olmayan, dördüncü anlamı yaratılıştan gelen zeka. Ben 1. ve 4. anlamları kabul ediyorum. 2 ve 3 nolu anlamları da kem söz sahibine aittir diyerek kendisine iade ediyorum' dedi.

SANCAR'DAN BİRTÜRK’E : “ HAMAM SEFASINA DEVAM ETSİN”

 Birtürk'ün Kazım Arslan Parkı hakkında Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'a yaptığı eleştirilere de yanıt veren Sancar, 'Osman Öcalan'a devletin televizyonuna çıkaranlara ve Abdullah Öcalan'ın mektubunu okutanlara tek ses çıkaramamış birinin, merhum milletvekilimizin adının verildiği bir parktan neden bu kadar rahatsız olduğunu anlamış değilim. Birtürk, AKP'li trollerin peşine takılarak büyük hata yapmaktadır. Merkezefendi Belediyesi meclis kararına bakması yeterliydi, fakat kendisi ne yazık ki AKP'yi savunacağım diye yine baltayı taşa vurdu. Üzücü olan kıymetli Kazım Arslan abimiz üzerinden siyaset yapmaya çalışmasıdır. MHP il başkanını kınıyorum. Kendisi bizlere ayar vermeye ve milliyetçilik dersi vermeye çalışmasın. Biz milliyetçiliği sokak duvarlarına değil, Kıbrıs'ın beşparmak dağlarına, Ege'nin derin sularına, Afyon'un tarlalarına yazan bir gelenekten geliyoruz. Keşke Birtürk, TBMM'de kamu kurumlarına TC ibaresinin yeniden getirilmesi önergesine parti çekimser kaldığında da iki laf etseydi. Denizli'de milletvekili çıkaramayan il başkanı olarak hala o koltukta oturması bile oldukça gariptir.' dedi.

SANCAR: PAMUKKALE BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI MAKAMINA NİYE OTURDUN?

Cafer Birtürk'ün Pamukkale Belediye Başkan Yardımcısı odasında makam koltuğuna oturduğunu söyleyen Sancar, Birtük'ün o fotoğrafını göstererek, 'Kendisi bizimle uğraşmaktan vazgeçsin, hamam sefası yapmaya devam etsin. Pamukkale belediye başkan yardımcısının makamına oturacak kadar devlet geleneklerinden uzak olan Birtürk'ü önce Allah'a sonra da Denizli halkına havale ediyorum. İl başkanı mısın yoksa belediye başkan yardımcısı mısın?  O makama niye oturdun anlayamadık. Ülkede hiçbir sorun kalmadı, her şey güllük gülistanlık tek sorun Kazım Arslan adı verilen bir park öyle mi?' ifadelerini kullandı.