VEKİL ÖZTÜRK'TEN EBA'YA SERT TEPKİ

2020-2021 eğitim-öğretim yılının başlamasının ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden yapılacak uzaktan eğitim aksaklıkla başladı. Sisteme giriş yapamayan öğretmenler ve öğrenciler 'çok kalabalık' uyarısıyla karşılaştı. İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ankara’nın göbeğinde İlkokul 2. Sınıftaki oğlumla birlikte sabahtan beri EBA’ya girmeye çalışıyoruz. Sonuç; Onun da benimde sinirler tavan.” İfadelerini kullandı.

  • 22 Eylül 2020 - 10:14
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Corona virüsü pandemisi sebebiyle 2020-2021 eğitim öğretim dönemi 31 Ağustos’ta uzaktan telafi eğitimiyle başladı. Milyonlarca öğrenci bugün ders başı yapacakken Eğitim Bilişim Ağı (EBA) sistemi çöktü. Öğretmen ve öğrencilerin giremediği sistem “çok kalabalık” uyarısı verdi. Öğretmenlerin de sisteme girememesi sebebiyle eğitim durdu.

Sistemdeki uyarı şöyle:Şu an yüz binlerce öğretmen ve öğrenci EBA’da. Yoğunluk yüzünden sorun yaşamış olabilirsin. Bu süreçte EBA TV kanallarımız yanında.*Yayın akışı için buradan bilgi alabilirsin. İstersen hazırladığımız Eğitim Takvimi’nden günün önerilerine de bakabilirsin. En kısa sürede görüşmek üzere…

VEKİL ÖZTÜRK’TEN TEPKİ

İYİ Parti Denizli Milletvekili yaşanan bu soruna sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Öztürk,” Ankara’nın göbeğinde İlkokul 2. Sınıftaki oğlumla birlikte sabahtan beri EBA’ya girmeye çalışıyoruz. Sonuç;Onun da benimde sinirler tavan. Sorun EBA sistemi mi ? yoksa ülkemizin yetersiz kalmış çoğu yere erişememiş internet alt yapısı mı ? Cevap;Her ikisi de.” İfadelerini kullandı.