VEKİL ÖZKAN YİNE SOSYAL MEDYANIN AĞZINA DÜŞTÜ

Denizli Milletvekili Cahit Özkan, akaryakıtı en ucuza satan ülkenin Türkiye olduğunu söyleyince yine sosyal medyanın ağzına düştü. AKP Grup Başkanvekili Özkan, “Şu anda gördüğünüz en düşük petrolün, benzin ve mazotun satın alınabildiği ülke Türkiye” dedi. Özkan bu sözleri sosyal medyada en çok konuşulan konulardan birisi oldu.

  • 04 Mart 2022 - 16:08
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Son gelen zamlarla birlikte litresi 20 liraya dayanan motorin ile 18 lira bandını aşan benzinle ilgili AKP Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Zamların ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) yaptığı konuşan Özkan’ın benzin ve mazot fiyatlarına ilişkin sözleri ise sosyal medyada gündem oldu. Daha öncede bir çok defa konuşmalarıyla sosyal medyanın gündemine oturan Özkan, açıklamasının ardından sessizliğini koruyor..

“AVRUPA ORTALAMASININ ALTINDA BİZİM ÜLKEMİZDE SATILMAKTADIR”

En ucuz benzin ve mazotun Türkiye’de satıldığını öne süren Özkan, “Biz dünyada petrol fiyatlarının uluslararası borsalarda belirlenmiş olmasına rağmen, baktığımız zaman bir petrol üreten ülke olmamamıza rağmen şu anda gördüğünüz en düşük petrolün, benzin ve mazotun satın alınabildiği ülke Türkiye. Yüzde 50-40 Avrupa ortalamasının altında bizim ülkemizde satılmaktadır.”

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Meclis’te enflasyon rakamları, benzin ve mazot fiyatlarına ilişkin konuşmasının videosunu Twitter hesabında paylaşan Özkan, paylaşımına şu notu düştü: “Enflasyonu çift haneden tek haneli rakamlara nasıl indirmişsek, küresel salgına bağlı, tedarik zincirindeki bozulma, emtia fiyatlarındaki artış, savaşlar nedeniyle artan enflasyonu, Cumhuriyetimizin 100.yılı 2023’e giderken tek haneli seviyelere yeniden indireceğiz.”