VALİLİKTEN ÖNEMLİ KORONA KARARLARI ÇIKTI

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından "Evsiz Konaklama Projesi" ve 20 yaş altındakiler ile ilgili önemli kararlar aldı.

  • 08 Nisan 2020 - 11:29
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 23. maddesine göre, Vali Hasan Karahan'ın başkanlığında olağanüstü toplanarak koronavirüs (COVİD-19) tedbirleri hususundaki konuları görüşmek suretiyle aşağıdaki kararlar alındı.

"EVSİZ KONAKLAMA PROJESİ"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının 03.04.2020 tarihli yazısına istinaden “Evsizlere Konaklama Projesi” dahilinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü işbirliği ile Denizli'de evsiz, mekansız ve kimsesiz kişilerin tespit edilerek öncelikli olarak ilimiz sınırları içinde bulunan kamu kurumlarına ait misafirhanelerine yerleştirilmesine, kamu kurumu misafirhanelerine yerleştirilememeleri halinde pansiyon, otel vb. yerlerde konaklamalarının sağlanmasına veya bir mekanın bu kişilerin salgın tehdidi ortadan kalkıncaya kadar tahsis edilmesine karar verildi.

Yine evsizler konaklama öncesi ve konaklama sırasında periyodik aralıklarla sağlık personellerince kişilerin kontrollerinin yapılmasına, hastalık, bulaşma yolları ve alınabilecek kişisel tedbirler konusunda bilgilendirme yapılmasına karar verildi.

Konaklatılan kişilerin temizlik, sağlık, temel gıda, giyim ve diğer ihtiyaçlarının ilgili kurumlarca giderilmesine karar verildi.

Bu kapsamda oluşan giderlerin SYD Vakfı imkanları çerçevesinde karşılanmasına karar verildi.

Vakıflarca yapılan ve/veya yapılacak harcamalar için vakıf imkanlarının yeterli gelmemesi durumunda, Vakıfça Bütünleşik Sosyal Yardım Hizmetleri Bilgi Sistemine (BSYBS) Sosyal Hizmet Projeleri kapsamında Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğünden talepte bulunulmasına karar verildi.

Kaynak tahsisi yapılan ya da Vakıf kaynağı ile uygulanan projelerde BSYBS üzerinden “Evsizlere Konaklama Projesi” kapsamında hizmet sunulan kişi ve konaklama bilgilerinin veri tabanına işlenmesine karar verildi.

Sağlık Bakanlığının salgın ile ilgili duyurularına istinaden gerekli uygulamalara riayet edilmesine karar verildi.

Şüpheli durumların ivedilikle sağlık hizmet birimlerine bildirilmesine karar verildi.

"20 YAŞ ALTINDAKİLERLE İLGİLİ ÖNEMLİ KARAR"

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünün 07.04.2020 tarihli yazısına istinaden;  20 yaş altı kişilerin aşağıda belirtilen hususlarda sağlık hizmeti almak üzere sokağa çıkmalarının kapsam dışı bırakılmasına karar verildi.

20 yaş altı gebe ve lohusalar ile ebeveynlerinden en az biri eşliğinde bebek veya çocuğun bağlı bulunduğu aile hekimliği birimine gidebilmeleri için güvenlik güçlerinin bilgilendirilmesine karar verildi.

Sağlık kuruluşuna gelen gebe, lohusa, bebek ve çocuklar için diğer hastalarla aynı ortamda bulunmayacak biçimde belirlenen bir zaman diliminde ve özel bir alan oluşturup, gerekli tedbirler alınarak iş ve işlemlerin yapılmasına karar verildi.

Ertelenemeyecek bazı hizmetlerin (yüksek riskli gebelik varlığı, topuk kanı sonucunun hastalık açısından şüpheli çıkmasına bağlı olarak tekrar topuk kanı istendiği durumlar, ertelenemeyecek aşı olması durumu vb) verilmesi gereken grubun karantina da olması durumunda, kendisi ve aile için gerekli önlemleri almış il sağlık müdürlüklerince belirlenen sağlık personelinin evde bu işlemleri gerçekleştirmesinin sağlanmasına oy birliğiyle karar verildi.