VALİLİKTEN KARACA'YA FLAŞ YANIT

Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Denizli’de Devlet Hastane’sinde yaşandığı iddia edilen olayı geçtiğimiz günlerde TBMM ‘ye soru önergesi olarak sunmuştu. Denizli Valiliği konuya kulak tıkamayarak cevap vermekte geç kalmadı. Valilikten gelen açıklamada istatiski veriler kullanılarak cevaplar verildi.

  • 22 Mayıs 2019 - 13:49
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Valiliği’nin yaptığı açıklama şu şekilde;

"Bazı internet haber sitelerinde yer alan: DDH'de istifaları ve darp konusunu mevzu alan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca tarafından TBMM’ye soru önergesi sunulduğu belirtilmiş olup, soru önergesinde; Denizli Devlet Hastanesi’nde son zamanlarda uzman doktorların birbiri ardına istifa ettiği, vatandaşlar tarafından sevilen, yıllardır bu hastanede çalışan birçok doktorun son dönemde ya istifa ettiği ya da emeklilik dilekçesi vererek hastaneden ayrıldıkları, uzman doktorların çoğunun aynı zamanlarda hastaneden ayrılmasının mobbing iddialarını akıllara getirdiğini, doktorların Denizli Devlet Hastanesinden ayrılmasının, hastanede sorun yaşandığını gösterdiğini, bu durumun Denizlililerin sürdürülebilir sağlık hizmetine ulaşmasını engellediği, Denizli Devlet Hastanesi’nde çalışan doktorların, hastane personeli tarafından darp edildiğine dair iddiaların olduğu ve  doktorların istifa etmesinin tesadüf olmadığı” iddia edilmiştir.

Söz konusu haberde yer alan iddialarla ilgili olarak;

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Denizli Devlet Hastanesinden emekliliğe ayrılan ve istifaen ayrılan uzman hekim sayıları 2012-2019 yılları için incelenmiştir. Bu konuda son 7 yıllık veriler değerlendirilmiş, verilerin "son zamanlarda uzman doktorların birbiri ardına istifa ettiği, vatandaşlar tarafından sevilen, yıllardır bu hastanede çalışan birçok doktorun son dönemde ya istifa ettiği ya da emeklilik dilekçesi vererek hastaneden ayrıldıkları” iddialarını desteklemediği, iddiaların aksine istifaların özellikle 2016 yılındaki Denizli Devlet Hastanesi idareci değişiminden sonra 2015 ve öncesine göre en az yarı yarıya azaldığı resmi kayıtlarda tespit edilmiştir.