VALİ ATİK, ATTOUDA ANTİK KENTİ İÇİN TALİMAT VERDİ

Sarayköy ilçesine bir dizi inceleme ve ziyarette bulunan Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Hisar Mahallesi’nde helenistik dönemde kurulduğu tahmin edilen ve Karya ile Frigya arasında bir sınır kenti olan Attouda Antik Kenti’nin restore edilmesi için talimat verdi.

  • 16 Eylül 2020 - 21:30
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Sarayköy ilçesinde bir dizi ziyarette bulundu. Vali Atik’in ilçedeki ilk durağı helenistik dönemde kurulduğu tahmin edilen ve Karya ile Frigya arasında bir sınır kenti olan Attouda Antik Kenti oldu. Vali Atik’i ve beraberindeki heyeti Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Belediye Başkanı Yardımcısı Mestan Özkan ve Arkeolog Dr. Bilge Yılmaz Kolancı karşıladı.

Attouda Antik Kenti’nde (Hisar Mahallesi) incelemelerde bulunan Vali Atik, Attouda’nın dokusuna uygun şekilde restore edilmesi için girişimlerde bulunacaklarını belirtti.

Program devamında Vali Atik ve beraberindeki heyet Sarayköy Kaymakamlığı’nı, Sarayköy Belediyesi’ni, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nü, İlçe Jandarma Komutanlığı’nı ziyaret etti. Ayrıca termal turizm ve Jeotermal Enerji Santrali alanında Türkiye’ye önemli hizmetlerde bulunan Sarayköy ilçesinde Umut Termal Otel, Greeneco Enerji Elektrik Üretim A.Ş ve Zorlu Doğal Kızıldere 2 Santrali’nde incelemelerde bulunarak bilgi aldı.

SARAYKÖY PROGRAMINA EŞLİK EDENLER

Vali Atik’in Sarayköy programına İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Veysel Yanık, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk ve Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş katıldı.