UZAKTAN EĞİTİME 1 AY DAHA DEVAM

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hazırlanan takvimlendirme çalışmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar uzatıldığını duyurdu. Sınıf geçmenin nasıl olacağını da açıklayan Bakan Selçuk LGS'nin ertelenip ertelenmeyeceğiyle ilgili Kabine Toplantısı'nı işaret etti.

  • 29 Nisan 2020 - 13:07
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Selçuk, uzaktan eğitimin 31 Mayıs’a kadar uzatıldığını duyurdu.

Selçuk, telafi eğitimiyle ilgili olarak sürecin planlandığını söyledi. LSG sınavı tarihi sorulan Bakan Selçuk, açıklamanın önümüzdeki pazartesi günü gerçekleşecek kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağın belirtti.

Selçuk, ‘sınıf geçme nasıl olacak?’ sorusuna ise, “Sınıf geçme ile ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Bir zayıf not olması durumu söz konusu ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak üst sınıfa geçecekler” yanıtını verdi.