ÜNİVERSİTELİ GENÇ SİYANÜR İLE İNTİHAR ETTİ

Denizli’de 22 yaşındaki üniversiteli genç kaldığı apart dairesinde siyanür içerek canına kıydı.

  • 12 Ekim 2019 - 08:19
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Pamukkale ilçesi Yunus Emre Mahallesi, Yunus Emre Caddesi üzerindeki apartta meydana gelen olayda 22 yaşındaki üniversite öğrencisi Eren Can Ağlamaz, siyanür içerek hayatına son verdi.

Pamukkale Üniversitesi İnşaat Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Ağlamaz'ın ölümü ondan haber alamayan ailesinin ev arkadaşlarını aramasıyla öğrenildi. Şehir dışında olan ev arkadaşları ise apart yönetimini arayarak daireye bakmalarını istedi. Fakat daireden kokuların gelmesi üzerine olay polise bildirildi.

İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri dairede gelen kokunun kimyasal olabileceğini şüphelenerek zehirlenme tehlikesine karşı içeri girmedi ve içeri girişleri de yasakladı. Sonrasında ise durum İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’ne (AFAD) ekiplerine bildirildi. İhbarın üzerine bu defa bölgeye özel teçhizatlı KBRN ekipleri gönderildi.

KBRN: İngilizceden çevrilmiştir-Kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer savunma, kimyasal, biyolojik, radyolojik veya nükleer savaş tehlikelerinin olabileceği durumlarda alınan koruyucu önlemlerdir. CBRN savunması, CBRN pasif koruma, kirlenmeden kaçınma ve CBRN azaltma işlemlerinden oluşur.

Olayın gerçekleştiği aparta gelen ekipler oksijen maskeleri ve özel kıyafetleri ile güvenlik önlemleri altında daireye girip Ağlamaz’ın cesedini özel bir ceset torbasına sarıp tabuta koydu. 

Canına kıyan Ağlamaz'ın cesedi daha sonra otopsi yapılmak üzere cenaze aracı ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Yapılan ilk belirlemelerde gencin siyanür içerek öldüğüne dair belirtiler bulundu. Gencin siyanüre nasıl ulaştığı ise polis tarafından başlatılan soruşturma sonrasında belirlenecek. 

Öte yandan, KBRN ekipleri bölgede siyanür ölçümleri yaparken incelemeler yaklaşık 2 saat sürdü.  Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.