ULUSAL BİLİM AKADEMİSİ GENETİK MÜHENDİSİ OZAN BOZDAĞ’DAN YORUM ZİYARETİ

Ulusal Bilim Akademisinde Genetik Mühendisi olan ve Evrim üzerine akademik çalışmalar yapan bilim insanı Ozan Bozdağ, kendisinin de mezun olduğu Yorum Eğitim Kurumlarını ziyaret ederek Yorum öğrencileriyle bir araya geldi.

  • 29 Mayıs 2023 - 02:10
  • Son Güncelleme : 29 Mayıs 2023 - 02:22

 ‘YORUM KARİYER GÜNLERİ’ kapsamında ‘BİLİM YOLCULUĞU’ söyleşini gerçekleştiren Ozan Bozdağ, öğrencilerle bilim yapmanın yöntemini ve keyfini paylaştı. Türkiye’nin yetiştirdiği parlak beyinlerden biri olan bilim insanı, öğrencilerin ülkelerine fayda sağlamaları için, bilime önem vermeleri gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu. Yurt dışında bilim çalışmalarının zorluklarını, avantajlarını ve onları bekleyen koşulları dile getiren Bozdağ Bilim yolculuğunu hedefleyen öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu; ‘Bilim yapmanın ilk adımı iyi düşünmektir. İyi düşünmek için yavaş ve detaylı bir davranış biçimi geliştirmek gerekir. Bizim eğitim sistemimiz ise hızlı olmaya odaklı bir sistemdir. Benim ise bu hızlı düşünme alışkanlığımdan kurtulmak biraz zamanımı aldı. Bilim yapacak arkadaşların düşünme tarzını değiştirmelerini öneririm’ dedi.


Öğrencilerin büyük keyif aldığı verimli seminerin sonunda, Yorum Eğitim Kurumları Kurucusu Sabri Yıldız, bir dönem Yorum öğrencisi olan Denizli’nin gururu Ozan Bozdağ’a teşekkürlerini sundu.