ULU CAMİ'YE YARIM MİLYONLUK KAPI

Denizli'nin en büyük camilerinden birisi olan Ulu Cami'de tadilat çalışmaları sürüyor. Tadilat çalışmalarının sürdüğü camiye 3 yeni kapı takılacağı, kapıların fiyatının ise tanesi 175 bin TL'den, toplamda 525 bin TL tutarında olduğu öğrenildi. Yarım trilyonluk 3 kapının 3 farklı hayırsever tarafından taktıralacağı öğrenilirken dudak uçuklatan yarım trilyonluk rakam "Hayır mı? İsraf mı?" sorularının sorulmasına neden oldu...

  • 16 Şubat 2021 - 17:01
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

2004 yılında yapımı tamamlanan Denizli Ulu Cami'de tadilat çalışmaları devam ediyor. 2004 yılından bu yana belirli deformelerin olduğu bilinen camide tadilat çalışmaları sürerken 3 adet yeni kapı takılması konusunda da karar alındı. Hayırseverlerin elini taşın altına koyduğu cami kapılarının fiyatı ise duyanları şok etti. Meşe ve armut ağaçlarından yapılacak olan kapının sedef işlemeli olacağı öğrenildi. Tanesi 175 bin TL'den 3 adet kapı takılacak olan Ulu Cami'de cemaat ise fiyatın çok yüksek olması nedeniyle huzursuzluklarını her platformda dile getiriyor.

TEK HAYIRSEVER KARŞILAYACAKKEN 3 HAYIRSEVERE BÖLÜŞTÜRÜLDÜ

Takılacak olan 3 kapı için fiyat alındıktan sonra fiyatın yüksek gelmesi nedeniyle kapıların ücretini karşılayacak olan hayırseverin üzerinden yükü almak amaçlı 3 hayırsever arasında para bölüştürüldü. İsmini vermek istemeyen hayırseverler kişi başı 175 bin TL'lik bağış ile taktırılacak kapılar soğuk kış günlerinin yaşandığı bu zamanda "kapı için bu kadar para vermek doğru mu?" sorularının sorulmasına neden oldu. Vatandaşlar kapılara verilecek parayla bina dikilebileceğini evsizlerin bu soğuk kış gününde içerisinde barındırılabileceğini dile getirdi.

AŞEVİ İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Soğuk kış günlerinde iç ısıtan gelişmelerde yaşanıyor. Denizli Ulu Cami Yaptırma, Yaşatma Kültür Hizmetleri Vakfı yönetimi, aşevi yaptırma kararı aldı. Evsiz ve ihtiyaç sahiplerinin yemek ihtiyaçlarını karşılayacak olan aşevi projesi ise vatandaşın taktirini topladı.

Özel Haber: Mehmet Özden / Haberci Kuş