ÜLKE YANGIN YERİYKEN BUNA NE DENİR?

Türkiye’yi derinden sarsan deprem felaketinin yaraları sarılmaya çalışılırken Acıpayam Belediyesi tarafından organize edilen Kuzey Kıbrıs tatili büyük bir tepkiye neden oldu. Vatandaşlar 2019 yılında Acıpayam'da gerçekleşen depremi hatırlatarak, muhtarlarla belediye personelinin tatile gitmesine isyan etti.

  • 18 Şubat 2023 - 23:14
  • Son Güncelleme : 24 Şubat 2023 - 13:58

6 Şubat günü Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve on ili etkileyen depremin ardından Türkiye’de milli yas ilan edilmişti. Mevcut verilerle 40.000’in üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği, 100 binlerce kişinin evsiz kaldığı deprem sonrası kurtarma çalışmaları devam ederken Acıpayam Belediyesi'nin tatil organizasyonu yapması gündeme bomba gibi düştü. 

Aralarında belediye personeli ve muhtarların da olduğu 24 kişi çarşamba günü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gitti. Vatandaşların sosyal medya hesaplarından eleştirdiği tatil ile ilgili belediye görevlerinden ve muhtarlardan bir açıklama gelmezken başkan Hulusi Şevkan’a ait olduğu iddia edilen ve tatildeki isimlere atılan ses kaydında eleştirilere yönelik "it ürür kervan yürür" ibaresi tartışmayı farklı bir boyuta taşıdı.


Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir takım resmi ziyaretlerin gerçekleştirileceği iddia edilse de, ziyarette bulunan 24 kişilik heyetin şahsi hesapları  ile belediyeye ait resmi hesaplarda herhangi bir paylaşıma rastlanmadı.

Haber merkezimize ulaşan fotoğraflarda ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan heyet içerisinden bazı muhtar ve belediye personellerinin casinolarda bulunan kumar makinelerinde oyun oynadığı görüldü. 

BENZER FELAKETİ ACIPAYAM'DA YAŞAMIŞTI 

20 Mart 2019’da Acıpayam ilçesinde de deprem felaketi yaşamış, can kaybının olmadığı depremde 1200 civarı ev yıkılmış ya da hasar görmüştü. 

Felaket sürecinde ülkenin dört bir yanından yardımlar ilçeye ulaşırken, ilçenin yaraları tam bir dayanışma örneğiyle sarılmaya çalışılmıştı.

Dört yıl önce yaşanan bu felaketi hatırlatan Acıpayamlılar bu tatilin iptal edilmemesinin büyük bir yanlış olduğunu vurgulayarak, böyle bir zamanda tatile giden heyete ve Başkan Şevkan'a ağır eleştirilerde bulundu. 

Haber merkezimizin ulaştığı muhtarlar deprem öncesinde organize edilen tatile yaşanan felaketin ardından gitmenin doğru olmayacağını düşünerek vazgeçtiklerini belirtirken, meclis üyelerinin ve siyasi partilerin konuyu ilk meclis toplantısında gündeme taşıyacağı öğrenildi.

kaynak: aynahaber.net