ÜÇLER'DE ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN ADI YAŞATILACAK

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in ismi Merkezefendi'de yaşayacak.

  • 14 Ekim 2019 - 21:27
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan öncülüğünde toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi toplam 40 maddenin geçtiği Ekim ayı son oturumunda Milliyetçi Hareket Partisi kurucusu merhum Alparslan Türkeş isminin bir bulvara verilmesine karar verdi.

Belediye Meclisi’nin aldığı kararla  Türk siyasetinin önemli isimi, büyük dava ve devlet adamı merhum Alparslan Türkeş’in ismi Üçler’de yaşayacak. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı kararla Albayrak Meydan’ından Üçler’e  bağlanan bulvara   “Alparslan Türkeş Bulvarı” ismi verildi.  

Meclis de bulunan 4 partinin oy birliği ile  aldığı bu karar, toplantıya katılan ve izleyici bölümünde bulunan yaklaşık 20 kişilik grubu sevince boğdu. Ülkücüler kararı bir süre ayakta alkışladı ve “Başbuğ Türkeş” sloganları attı.

İYİ Parti, MHP ve AK Parti Grubu adına konuşan meclis üyeleri alınan karar nedeni ile Başkan Osman Zolan ve meclis üyelerine teşekkür ederken, Zolan yaptığı konuşmada, Merhum Alparslan Türkeş’in 79 yıllık ömrünü birlik ve beraberlik çalışmalarına adadığını ve Merhum Türkeş’in Türk siyasi tarihinde derin izler  bıraktığını söyledi.  Başkan Zolan,” Merhum Alparslan Türkeş,Türk Gençlerinin yetişmesinde ahlak ve ilme önem vererek ömrünü  Türk Devleti ve Milletinin yükselmesine adamıştır. Bu nedenle Komisyonumuzca yapılan inceleme ve değerlendirmeler sonucu, Albayrak Meydan’ından Üçler’e  bağlanan trafik yoluna   Alparslan Türkeş Bulvarı isminin verilmesi uygun görülmüştür. Denizlimize hayırlı olsun” dedi.