TÜRKOĞLU'NA DEVECİLER'DEN JET YANIT: ŞAŞKINLIK İÇİNDEYİZ!

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu’nun Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’e söylediği sözlere tepki gösteren Kulüp Başkanı Veli Deveciler; “Üzüntü ve hayal kırıklığı içinde izledik. Şaşkınlık içindeyiz” dedi.

  • 01 Eylül 2020 - 16:39
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkanı Hidayet Türkoğlu, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in Türkiye Basketbol Ligi'ne alınmamasıyla ilgili gelişen süreç hakkında açıklama yaptı.

“ŞAŞKINLIK İÇİNDEYİZ”

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’ten Başkan Türkoğlu’nun açıklamalarına yanıt gecikmedi. Kulüp Başkanı Veli Deveciler; “Başkanın açıklamalarını üzüntüyle ve hayal kırıklığıyla izledik. Şaşkınlık içindeyiz. Zaten yönetici arkadaşlarımızla toplantı halindeyiz. Sayın başkanımızın bilmediği o kadar şey var ki. Zannederim ona başkası anlattı ve başkalarından aldığı duyumlarla bunları söyledi. Biliyorsunuz başkanımız bir süredir Türkiye’de değil. Amerika’daydı kendisi, yeni gelmiş olması lazım. Olup bitenlerden haberdar olduğu veya yeterince bilgilendirildiği konusunda şüphelerim var. O yüzden bu açıklamaları biz şaşkınlıkla karşıladık” şeklinde ifade etti.

“SÜREÇLE İLGİLİ HER ŞEYİ DOĞRU YAPTIK”

“Şimdi becerisizlikle itham ettiği takım daha iki yıllık bir takım” diyen Başkan Deveciler, şunları aktardı: “Türkiye Basketbol 2’nci Lig’den Türkiye Basketbol Ligi’ne çıktı. Geçen yılda ligi üçüncü sırada tamamladı. Federasyonun tamamlayamadığı, pandemi nedeniyle yarım bıraktığı ligde bizler 3’üncü olduk.  16 maçın 14’ünü kazanan bir takımdan bahsediyoruz. Bu takımın bağımsız denetçilerden alınmış mali denetim raporuna göre hiç kimseye borcu yok. Sigorta borcu yok.  Herhangi bir personel oyuncu borcu da yok. Hiç kimsenin sunamadığı kadar sponsorluklar anlaşmalarını federasyona sunmuş durumda. Hiçbir kulübün bizim sağladığımız şartları sağladığını sanmıyorum. Başkanımızın bize neden böyle ithafta bulunduğunu bilmiyoruz. Süreçle ilgili her şeyi doğru yaptık. Bununla ilgili tüm yazılı belgeleri tahkim başvurusuna sunduk. Bunu kamuoyuyla paylaştık.”

“HAKLILIĞIMIZI SAVUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Biz süper lige katılabilmek için 14 Ağustos’ta müracaat ettiklerini bildiren Başkan Deveciler, “Fakat lige 1 gün önce Petkim Takımı alınmış. Biz 14’üne kadar süremiz var derken, federasyon lige 13’ünde karar vermiş. Burada bir beceriksizliğimiz var mı bilmiyorum. Kimin beceriksizliği var onu kamuoyuna bırakıyorum.  21 ağustosta lig eksilmiş. Bizim de 21 Ağustos’ta müracaatımız reddedilmiş. Biz müracaat ettiğimiz tarihte zaten federasyon lige karar vermişti. Biz 100 milyon liralık teminat mektubu da versek lige alınamayacaktık. Bizim eylemlerimizin bir anlamı kalmadı. Düşürülen Bakırköy Takımı yerine Petkim alınmıştır. Bizim hakkımız ortadan alınmıştır. Biz hukuken haklılığımızı savunmaya çalışıyoruz. Federasyon bizleri, hukuki haklılığımızı anlamıyor. O yüzden biz tahkime müracaat etmek zorunda kaldık. Tüm şeffaflığımızla tahkime belgeleri verdik ve bunu sosyal medya hesabımızdan ilan ettik. Buradaki mesele hukuki süreçtir. Anlatılanların hepsi fasa fisodur.”

“EĞER BİR BECERİSİZLİK VARSA LİGİN 15 TAKIMLA OYNATILMASIDIR”

Başkan Deveciler, şunları söyledi: “Biz müracaat ettiğimiz 14 Ağustos’tan 21 Ağustos’a kadar bizlere ulaşmış bir mail, yazı yok. Bu hukuki konu şuanda tahkimin önündedir. Ben hala anlamış değilim. Merkezefendi Basket Takımı tüm yöneticileri herkesten çok daha yetenekli, çok daha becerikli ve kalitelidir. Yaptıkları işler ortadadır. Kulübün başarısı ortadadır. Bunlara kimsenin gölge düşürmeye hakkı, yetkisi, makamı yoktur. İNG Basketbol Süper Ligi 15 takımla nasıl oynanacak? Bunun sorumlusu kim? Eğer bir becerisizlik varsa ligin 15 takımla oynatılmasıdır.”dedi.