TÜRK-İŞ DENİZLİ TEMSİLCİLİĞİ FİLİDEA TEKSTİL'DEKİ İŞTEN ATMALARA TEPKİ GÖSTERDİ

Filidea Tekstil'de, TEKSİF'e üye olan işçilerin işten atılmasıyla başlayan direniş sürüyor. 2 işçinin işten atılmasının ardından direniş sürerken fabrikada işten atmalar sürüyor. Türk-İş Denizli İl Temsilciliği sendika binasında yaptığı açıklamada sendikal faaliyetlerin engellenmesine tepki gösterdi.

  • 27 Haziran 2024 - 21:55
  • Son Güncelleme : 27 Haziran 2024 - 22:00

Türk-İş Denizli İl Temsilcisi Yakup Çetin yaptığı açıklamada, "Çalışanın hakkını emekçi kardeşlerimize teslim edin. Yasal olan sendika hakkımızı engellemeye çalışmayın" dedi. Açıklamaya Türk-İş'e bağlı sendikaların temsilcileri de katıldı. 

"HAKKIMIZI SONUNA KADAR ARAYACAĞIZ"

Türkiye ve Denizli'de çalışma hayatına ilişkin sorun ve geçim sıkıntısının en üst düzeyde yaşandığı günlerden geçildiğini belirten Çetin, "Çalışanın asgari ücrete mahkum olması ve asgari ücrete düzenleme yapılmaması, sendikalaşmanın ve örgütlü direnişin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır" dedi. Sendikalaşma faaliyetlerinin engellendiği ve işten atmaların yaşandığına dikkat çeken Çetin, "Sendikalı olmak iş barışı getirir. Biz çalışanlar iş yerlerimizde huzurlu çalışmak istiyoruz. Çalışanın hakkını emekçi kardeşlerimize teslim edin. Yasal olan sendika hakkımızı engellemeye çalışmayın. Kararlıyız haklıyız ve hakkımızı sonuna kadar arayacağız" ifadelerini kullandı.


FABRİKA ÖNÜNDE DİRENİŞ SÜRÜYOR 

TEKSİF Örgütlenme Uzmanı Ali Bayram da konuya ilişkin açıklama yaparak örgütlenmenin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu ve çetin bir süreç olduğunu dile getirdi. Denizli tekstil iş kolundaki sömürü koşullarına dikkat çeken Bayram, "Lavaboya giderken dahi dakika tuttukları, yemeklerin kısıldığı, en ufak bir şeyde kapı önüne koydukları bir alan. Biz TEKSİF Sendikası olarak neye mal olursa olsun burada örgütlenmek istiyoruz" diye konuştu. Filidea Tekstil işçilerinin insanca yaşayacak bir ücret ve insan onuruna yakışır çalışma ortamı istediğini söyleyen Bayram "Biz şunu istiyoruz. İnsanlar en demokratik hakları olan sendikalaşma haklarını istiyorlarsa buna saygı duyulsun. İşveren sendikaya üye olan işçi arkadaşımızı tazminatsız hiçbir hak ödemeden kapı önüne koydu. Filidea Tekstil uluslararası markalara üretim yapan bir fabrika. Biz sendika olarak bu markalarla da görüşmeler yaptık. İşçi arkadaşlarımızla fabrika önündeki direnişimizi sürdürüyoruz. Sonuna kadar da işçi arkadaşlarımızı koruyacağız" dedi.