TÜM YEREL SEN'DEN EKONOMİK KRİZE KARŞI ÖRGÜTLENME ÇAĞRISI

Tüm Yerel-sen Denizli İl Temsilcisi Özkan KARAKAYA yaptığı yazılı açıklamada sendikal örgütlenme çağrısında bulundu.

  • 12 Aralık 2021 - 23:15
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

 Tüm Yerel-sen Denizli İl Temsilcisi Özkan KARAKAYA; "Tüm Yerel Yönetim Çalışanlarının ekonomik krizin etkisiyle daha fazla bir araya gelerek kenetlenmesi, sendikal örgütlenmeyi büyütmesi gerekmektedir" dedi.

Özkan Karakaya açıklamasının devamında şunları söyledi:

Sendikalar dinamik örgütlerdir. Özünde bitmez, tükenmez bir sınıf mücadelesi barındırır. Aynı zamanda birer Demokratik Kitle Örgütü olmaları nedeniyle üyeleri farklı siyasi anlayış ve ideolojilerde olabilir. Bu farklılıklar üzerine değil emek ve alın teri noktasında bir dayanışma birlikteliği üzerine kurulmuştur sendikalar. Üyeleri arasında nitelikli ve mesleki bakımdan oldukça donanımlı insanlar bulunur. Böylelikle “birlikten kuvvet doğar” anlayışını meydana getirerek emekçileri bir arada tutar. Kısaca emeğin “en yüce değer” olduğu bilincine ulaşan insanların bir araya geldiği bir örgüttür sendikalar.

Tüm Yerel-sen bu bilince ulaşan kişilerin oluşturduğu bir emek örgütüdür. Tüzüğünün 3. Maddesinin (d) bendinde de belirtildiği gibi “Atatürk’ün önderliğinde kurulan, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzenini, demokratikleşme ve ulusal çıkarları korumak, sonsuza kadar yaşatmak için elinden gelen her türlü çabayı gösterir ve bunun için mücadele eder” ifadesinden bahisle Sendikamız aynı zamanda Cumhuriyetimizin bekçisi ve Büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün devrimlerinin yılmaz savunucusudur. Ülkemizin her bölgesindeki İl Özel İdareleri ve belediyelerde örgütlenmiş durumdadır.

Tüm Yerel-sen Genel Merkezinin aldığı kararla 07.12.2021 tarihinden itibaren Denizli İl Temsilciliği Görevini devraldım. Önceki İl Temsilcimiz Süleyman ÇİZMECİ ’ye emekleri için teşekkür ediyorum. Devraldığım görevin bilinciyle sendikamızı Denizli’de daha ileriye taşımak için işyeri temsilcisi arkadaşlarımızla birlikte büyük bir özveriyle çalışacağız.

Sendikamız yerel yönetim çalışanları arasında büyük bir destek görmekte ve hızla büyümektedir. Kazandığımız mahkeme sonucunda pandemiden dolayı idari izinli sayılan personelin ödenmeyen maaşlarının ödenmesini sağladık. Yardımcı hizmetler kadrosunda çalışan memur arkadaşlarımız giyecek yardımını mevzuatta yer almasına rağmen 15 yıldır alamıyorlardı. Tüm Yerel-sen ailesi olarak ilgili yerlere başvurularımızı yaparak arkadaşlarımızın giyecek yardımını da almalarını sağladık.

Bundan sonra da üyelerimizin hakkını tüm mecralarda aramaya ve üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hiçbir arkadaşımız sendikasız kalmamalı. Sendikalı olmak anayasal bir haktır. Bu sebeple yerel yönetimlerde çalışan bütün Kamu emekçilerimizi Tüm Yerel-sen‘e üye olarak katılmaya davet ediyorum.