TÜM MAHKEMELERDEN BU BELGEYLE KURTULMUŞLAR

Yaklaşık bir yıl önce Denizli’de ilk olarak haberini yaparak seslerini duyurduğumuz otomobil dolandırcı çetesi mağdurları, yakalanan örgüt liderinin yanı sıra, örgütle iş birliği içerisinde olan oto galerilerinde tespit edilip gerekenin yapılmasını istiyor.

  • 17 Ekim 2020 - 14:02
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşayan ve otomobil dolandırıcılık şebekesinin lideri olduğu öne sürülen E.K (35), dün Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) titiz çalışmaları sonucunda 1 yıldır saklandığı ormanda yakalandı.

Örgüt liderinin yakalanmasına sevinen ve ilk mağdurlardan olan yaklaşık bir yıl önce mağduriyetini haberimizle tüm Türkiye’ye duyuran Antalya’da yaşayan Mehmet Ata Ağırman (40), “Örgüt liderinin yakalanması yetmez işbirliği içerisinde bulunduğu oto galericilerinde tespit edilmesi lazım” dedi. 45 kişinin olduğu ve hepsi aynı çete tarafından dolandırılan mağdurlardan oluşan whatsap grubu kurduklarını aktardı. Ağırman “Normalde savcılıktan aldığımız bilgiye göre toplamda ise 88 kişiyi mağdur ettiklerini öğrendik” ifadesini kullandı.

“MAHKEMELERİ BÖYLE KANDIRIYORLAR”

Yaptıkları dolandırıcılık sonrası vatandaşların sanki otomobillerinin parasını vermiş gibi gösterdikleri belgeyi paylaşan Ağırman, “Fotoğrafta gördüğünüz belgeden iki tane yapıyoruz. Biri onlarda biri bende kalıyor. Daha sonra yeni bir belge düzenleyip parayı elden verdik ibaresi ekleyip benim yerime sahte imza atıyorlar. Savcılık bu belgeyi gördükten sonra çeteyle ilgili işlemleri başlattı. Bunu sadece bana değil tüm mağdurlara yapmışlar” dedi.

ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Yapılan operasyonlar neticesinde 2 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaklaşık bir yıldır firari olarak aranan E.K’nin, Buldan ilçesinde ormanlık alanda yaşadığını tespit eden JASAT dün yaptığı operasyonla kıskıvrak yakaladı. Örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak suçlarından aranan E.K.’nin Buldan İlçe Jandarma Komutanlığındaki işlemleri son erdi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından şüpheli E.K., öğle saatlerinde Buldan Adliyesine sevk edildi.

kaynak: saraykoy.com.tr