TÜM BEL SEN DENİZLİ: ANTALYA ŞUBE BAŞKANIMIZ DERHAL SERBEST BIRAKILSIN

Tüm Bel Sen Denizli Şubesi, basın açıklamasındaki sözleri nedeniyle gözaltına alınan Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt'un serbest bırakılması için açıklama yaptı. Denizli Şube Yönetimi yaptığı yazılı açıklamada, "Yargı sendikamıza olan tahammülsüzlüğünü göstermiştir" ifadelerini kullandı.

  • 26 Ocak 2022 - 15:21
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

KESK' in 2016 yılındaki laiklik talepli eylemleri nedeniyle 48 kişinin yargılandığı davaya ilişkin basın açıklaması sırasında savcıya hitaben “Sen eğer laiklik kalmışsa cumhuriyetin savcısısın ama laiklik isteyeni yargılama hakkına sahip değilsin” diye konuşan Antalya Şube Başkanı İlhan Karakurt sendika binasından gözaltına alındı.

Tüm Bel Sen Denizli Şubesi bu uygulamaya tepki göstererek şunları söyledi; "Cumhuriyetin temel değerlerine karşı yapılan açıklama ve işlenen suçlara, kadına karşı şiddete, çocuklara yönelik istismara harekete geçmeyen yargı, başkanımızın yaptığı açıklamada suç unsuru bulduğu iddiasıyla derhal gözaltı işlemi talimatı vererek sendikamıza olan tahammülsüzlüğünü tekrar göstermiştir.

Sendikal faaliyetlerin suç olmadığı, sendika üye ve yöneticileri hakkında sendikal faaliyetleri nedeni ile soruşturma açılamayacağına dair Anayasal güvence ve alınmış yargı kararları olmasına rağmen, 2016 yılındaki laiklik konulu bölge mitinginin valilikçe keyfi olarak yasaklanmış, sonrasında yapılan basın açıklamasına katılan 48 kişi hakkında dava açılmıştı. 27 Ocak 2022 günü yapılacak karar duruşması öncesinde Kent Muhalefeti tarafından düzenlenen basın açıklamasında Şube Başkanımız İlhan Karakurt, “Laiklik isteyeni yargılama hakkına sahip değilsin" sözleri nedeni ile sendika şube binasından gözaltına alınmıştır."

"SENDİKAL FAALİYET SUÇ DEĞİLDİR"

Tüm Bel Sen Denizli Şubesi, sendikal faaliyetlerin suç olmadığının altını çizerek, "Sendikamızın ve Konfederasyonumuzun kriminalize edilmesinden artık vazgeçilmesi gerektiğini tekrarlıyor, Antalya Şube başkanımızın haksız ve hukuksuzca gözaltına alınmasını kınıyor, derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Sendikal faaliyetler suç değildir. İlhan Karakurt serbest bırakılsın" dedi.