TUİK ÖNÜNDE EYLEME POLİSTEN SERT MÜDAHALE

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamlarının gerçeklerden uzak olduğunu belirterek, kurumun önünde basın açıklaması yapmak isteyen Birleşik Kamu-İş'in eylemi polis tarafından engellendi. Polisin biber gazıyla da müdahale ettiği olayda, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay ve Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan’ın da aralarında bulunduğu üyeler gözaltına alındı.

  • 09 Haziran 2022 - 21:17
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Gerçeklerden uzak veri açıkladığı gerekçesiyle TÜİK önünde basın açıklaması yapmak isteyen Birleşik Kamu-İş'in eylemi polis tarafından engellendi. Merkez yönetim kurulu üyeleri, şube ve temsilcilik başkanları, Birleşik Kamu-İş ve bağlı sendikaların yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte TÜİK önünde toplanan üyelere, Sert müdahalede bulunan polisin, üyeleri gözaltına aldığı öğrenildi. Olayda ayrıca, biber gazıyla müdahale edildiği bildirildi. Görüntü almak isteyen gazetecilerin de engellendiği müdahalede, "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.


GENEL BAŞKAN YARALANDI!

DENİZLİ ŞUBE BAŞKANI GÖZALTINDA

Polis müdahalesi sırasında, Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Genel Mali Sekreteri Hüseyin Selçuk ve İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül, sert bir şekilde darp edilerek yaralandı. Konfederasyon Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Mehmet Balık, Genel Sekreter Mücahit Dede, Denetleme Kurulu Başkanı Suat Sadış, Ankara 3 No’lu Şube Başkanı Doğan Dağdelen ve Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan gözaltına alındı.


Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay, Anayasal bir hak olan gösteri ve protesto hakkının gaspına yönelik bu antidemokratik baskıya tepki gösterdi ve şöyle konuştu: 

"Bugün iktidarın borazanı haline gelmiş TÜİK, senin hakkını gasp ediyor farkında mısın? Sen anayasanın üzerinde yönetmeliklerin üzerinde bir emiri yerine getiremezsin. Bugün kendi çocuğunun eğitim masraflarını karşılayamazken, eve gittiğinde o marketten çıkardığın fişi tek tek çizerken, bugün eğitimcilere yaptığınız şiddet tarihin en dip yerinde kayıtlı kalacaktır. Oradaki polis arkadaşlara seslendiğimizde, bizim fikrimizi sorgulaması bizim, bizim bu ülkeye karşı sorumluluğumuzu sorgulaması onların vicdanlarıyla hayatları boyunca çatışma yaşayacakları bir andır. Ülkenin acı tablosu, bizler gibi yoksulluk sınırının altında ücret alan polislerin eğitimcilere şiddet uygulayacak hale gelmesidir. Hiçbir kuvvet, anayasadan, bu cumhuriyetin yurttaşlarından üstün değildir. Bugün uygulanan emir kanunsuzdur. İster cumhurbaşkanı olun ister vali olun, bu ülkenin hiçbir yurttaşından üstün değilsiniz. Bu Türkiye tarihinde kara bir leke olarak kalacak talimatı yerine getirmişlerdir. Öğretmenlerin, memurların, işçilerin, emekçilerin temsilcilerinin üzerine biber gazı ile şiddetle müdahale etmişlerdir. Biz haklarımızı alana kadar, hatta buradan altını çiziyorum; bize o şiddeti uygulayanların ve o talimatı verenlerin çocuklarının bu ülkede daha özgür yaşayabilmesi için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz."


Açıklamanın ardından Genel Başkan Kadem Özbay ve Genel Mali Sekreter Hüseyin Selçuk, İstanbul 4 No'lu Şube Başkanı Alkoç Turan Başgönül, hastaneye giderek darp raporu aldı. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya hastaneye gelerek destek verdi. Birleşik Kamu İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan ise gözaltı süreci bittikten sonra serbest bırakıldı.