TOMAŞOĞLU: TÜRK KADINI ATASINA MİNNETTARDIR!

İYİ Parti kurucularından iş kadını Ayşe Tomaşoğlu, Atatürk'ün vefatının 85. yılında yazılı bir anma mesajı yayınladı.

  • 10 Kasım 2023 - 03:48
  • Son Güncelleme : 10 Kasım 2023 - 03:52

Tomaşoğlu mesajında ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınına verdiği değeri vurgulayarak emanetine sahip çıkacağını dile getirdi. Tomaşoğlu mesajında şunları söyledi:

"Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünü anıyoruz. Türk milletinin en büyük değerlerinden biri olan Atatürk'ün bıraktığı mirası ve fikirleri her geçen gün daha da önem kazanıyor. Onun yaktığı bağımsızlık ve modernleşme ateşi, Türkiye'nin her kademesinde ve her bireyinde hala alevlenmeye devam ediyor.

Atatürk, kadının toplumdaki önemini ve rolünü derinlemesine kavramış, ona eşit haklar tanıyarak çağdaş Türkiye'nin temellerini sağlam bir şekilde atmıştır. Kadının eğitim hakkına verdiği önem, onun mirasını korumak ve ileriye taşımak adına en kıymetli taşlardan biridir. Bu yüzden bugün, Atatürk'ün emanetine sahip çıkma sözü veriyoruz.

Türk kadını, Atatürk'ün hayal ettiği modern, ileri ve eşit bir toplumun en temel direklerinden biridir. Onun önderliğinde elde edilen haklar ve özgürlükler, Türk kadınının toplumun her alanında başarılı olmasına ve varlığını en üst düzeyde hissettirmesine olanak sağlamıştır. Bizler, Atatürk'ün işaret ettiği yolda ilerlemeye devam edecek, kadınlarımızın eğitimde, iş dünyasında, siyasette ve her alanda daha da güçlenmesi için çaba göstereceğiz.

Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygı, sevgi ve minnetle anarken, onun bize emanet ettiği bu büyük mirasa sahip çıkmak ve onun izinden yürümek için daha çok gayret gösterme sözü veriyoruz. Türk kadınının gücüne ve potansiyeline inanıyor, onun her alanda daha da ileri gitmesi için elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağımıza dair kararlılığımızı bir kez daha vurguluyoruz.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha saygıyla anıyor, onun gösterdiği hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz."