TOKİ ORTAOKULU MALTA’DA

Denizli’nin Pamukkale İlçesi’ndeki TOKİ Ortaokulu’nda görev yapan öğretmenler, ‘Hikaye Yazmak İçin Fırsat Yaratmak’ adlı Erasmus Plus stratejik ortaklı proje kapsamında Malta’ya gitti.

  • 08 Kasım 2019 - 22:56
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

2019 yılı teklif çağrısı döneminde Malta, İzlanda, İrlanda, Slovenya ve Türkiye ortaklı “Hikaye Yazmak İçin Fırsat Yaratmak” projesi kapsamında Pamukkale İlçesi’ndeki TOKİ Ortaokulu Okul Müdürü Lütfi Uyar, İngilizce Öğretmenleri Osman Erhan Güngör ve Burak Gürsoy Orhon, Malta’ya giderek oradaki okullarda incelemelerde bulundu.

20 – 25 Ekim tarihlerinde gerçekleşen ziyaret kapsamında 4 farklı okul gezerek farklı sınıflarda ders gözlemleri yapan proje sahipleri en iyi öğrencisinden en dezavantajlı öğrencisine kadar, sorgulatan, düşündüren ve uygulayan farklı çalışmaları gözlemleme şansı yakaladı. Sınıf dinamiğini nasıl üst seviyeye çıkarabileceklerini, Malta eğitim sisteminin nasıl işlediğini yerinde görme şansı yakalayan öğretmenler verimli bir çalışmaya imza attılar.

Türkiye’de uygulanan eğitim sistemi ile kıyaslamalarda bulunan proje sahipleri, Malta’daki öğretmenlerle fikir alışverişinde bulundular.