TMMOB DENİZLİ: GEZİ'YE SAHİP ÇIKMAYI KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu’nun, Gezi Tutukluları için sürdürdükleri Adalet Nöbeti'nin 200. Gününde "Karanlığa teslim olmayacağız, biz kazanacağız, Gezi kazanacak” denildi.

  • 12 Kasım 2022 - 11:32
  • Son Güncelleme : 12 Kasım 2022 - 11:35

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu, Gezi Tutukluları için sürdürdükleri Adalet Nöbeti'nin 200. gününde Mimarlar Odası Denizli Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

KESK’e bağlı şubelerin de destek verdiği açıklamada basın metnini TMMOB Denizli İKK Sekreteri Mehmet Sarıca okudu.

Gezi Davası karar duruşmasının üzerinden 200 günün geçtiğini hatırlatılan Sarıca, “Aralarında Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman ve Av. Can Atalay'ın da bulunduğu 7 arkadaşımız 200 gün, Osman Kavala ise 1937 gündür cezaevinde. TMMOB ve bağlı Odaları olarak, mesleki ve teknik bilgimizi halkın yararına kullanmaya devam edeceğiz. Arkadaşlarımızı asla yalnız bırakmayacağız. Gezi'ye sahip çıkmayı kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"KARANLIĞA TESLİM OLMAYACAĞIZ"

Gezi'de omuz omuza mücadele edildiğini söyleyen Sarıca, AKP'nin defalarca düşmanlaştırma ve yalnızlaştırma çabalarına karşın Gezi Direnişini toplum vicdanında lekelemeyi başaramadığını vurguladı. Tutukluların serbest bırakılması talebini yineleyen Sarıca, "Karanlığa teslim olmayacağız, biz kazanacağız, Gezi kazanacak” dedi.