TEPKİLERE KULAK ASMADILAR AĞAÇ KESİMİ BAŞLADI

Denizli’de belediyeye ait araziyken ticari alana dönüştürülen ve bir şahsa satılan arazideki çam ağaçlarının kesimine devam ediliyor. Arsa sahibi tarafından çitle kaplanan alandaki ağaçların büyük çoğunluğu kesildi. Çevrecilerin ve vatandaşların büyük tepkisine rağmen 3 dönümlük arazide çalışmalar sürüyor.

  • 17 Eylül 2021 - 13:51
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli’de Merkezefendi ilçesi Bereketler Mahallesi 10060 Sokakta bulunan 3 dönümlük arazide bulunan çam ağaçları, haziran ayı başında kesilmeye başlandı. 2008 yılında STK'lar tarafından ağaçlandırma çalışmaların yapıldığı alanın Büyükşehir statüsü değişikliği sırasında Belediye tarafından ticari alana çevrilerek bir şahsa satılmıştı. Çam ağaçlarının büyümeye devam ettiği bölgede haziran ayı başında ise kesim çalışması başlatıldı.

VATANDAŞ VE STK'LAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kesim çalışmaları sırasında bölgede vatandaşlar ve STK'ların tepkisi ile çalışma durduruldu. İlk etapta belediye tarafından kesildiği sanılan ağaçlar daha sonra bir şahıs tarafından kesildiği anlaşıldı. Çalışmaların bir süre durduğu 3 dönümlük arsanın çevresi sahibi olan kişi tarafından geçen ay çitle çevrildi.

KESİM ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

Çevreciler ve STK'ların tepkisine rağmen bölgede kesim çalışmaları yeniden başladı. Bölgede çok sayıda ağaç kesildi.