TARİHTEN SİLİNMEK İSTENEN BİR MİLLETİN DESTANI: ÇANAKKALE

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Zolan, “Milletimizin 108 yıl önce 7 düvele karşı kazandığı bu kutlu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır” dedi.

  • 18 Mart 2023 - 01:52
  • Son Güncelleme : 18 Mart 2023 - 01:54

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Çanakkale Deniz Zaferi’nin Türk milletinin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesi olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Bundan tam 108 yıl önce Çanakkale Zaferi ile dünya tarihinde eşine az rastlanan kahramanlık destanlarından biri yaşandı. Milletimizin 7 düvele karşı kazandığı bu kutlu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün imkânsızlıklara rağmen vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır. Bu zaferle aziz milletimiz kahramanlığı, azmi, cesareti ve vatan sevgisi ile birlikte düşmanından bile esirgemediği merhametini, bunun yanında hürriyet ve bağımsızlığını korumak için neler yapabileceğini bütün dünyaya göstermiştir” ifadelerini kullandı. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yarbay olarak görev yaptığı Çanakkale Savaşlarında, 57. Alay’a söylediği “Ben size taarruz emretmiyorum ölmeyi emrediyorum" sözünü hatırlatan Başkan Zolan, şunları kaydetti: “Ulu Önder’in bu sözleriyle gözünü kırpmadan düşmanın üzerine yürüyen kahraman Türk askeri tarihe altın harflerle geçen bir zafere imza atmıştır. Bugün bizlere düşen görev; şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu kutsal vatanı ilelebet korumak, bizden sonraki nesillere nasıl kazanıldığını anlatmak ve geleceğe sapasağlam devretmektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını, bu vatan uğruna gözünü kırpmadan canını ve kanını veren şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."