TARİHİ BİNAYI YAKAN MADDE BAĞIMLILARI MI?

Denizli’nin Pamukkale ilçesi İstiklal Mahallesi’nde bulunan metruk bir evde çıkan yangın geceyi aydınlattı. Alevlere kısa sürede müdahale eden itfaiye ekipleri yangını söndürdü fakat geriye evin külleri kaldı.

  • 10 Ekim 2020 - 10:02
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Yangın, Pamukkale İlçesi, İstiklal Mahallesi, 1162 Sokak üzerinde bulunan metruk evde çıktı. Rahmetli Tahsin Özben’in evi olarak bilinen ve metruk halde bulunan evde henüz bilinmeyen bir sebepten dolayı alevler yükselmeye başladı. Alevleri gören mahalleli hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine kısa sürede gelen İtfaiye ekipleri yangına 1 saat süren zorlu müdahalenin adından kontrol altına aldı. Mahalle sakinlerinin korku dolu bakışları içerisinde alev alev yanarken meydana gelen olay sonrası metruk ev enkaz yığınına döndü.

MADDE BAĞIMLILARI MI EVİ BU HALE GETİRDİ?

Yaklaşık 200 yıllık tarihi binanın küle döndüğü yangının ardından mahalle sakinleri daha öncede sıkça gündemi aldığımız madde bağımlılarının metruk evleri kullandığına dair iddialarda bulundular.

Yangın esnasında mahalle sakinleri, metruk evi madde bağımlısı kişilerin girip çıktığı ve kundaklama olabileceği yönünde iddiaları oldu. Çıkan yangınla ilgili olarak soruşturma başlatılırken yangının söndürülmesiyle mahalle sakinleri rahat bir nefes aldı.