TABULARI YIKTI OTO TAMİRİ YAPIYOR

Denizli’de oto tamirciliği yapan 25 yaşındaki Burcu Aşkın tüm tabuları yıkarak yıllardır erkek mesleği olarak bilinen oto tamirciliğini yapıyor.

  • 30 Ocak 2021 - 10:50
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

‘Bir kadın nasıl araç tamir edebilir’ diyenler araçlarını sorunsuz bir şekilde alınca da ön yargılarından kurtularak yıllardır kafalarında oluşan tabularını yıkıyorlar. Burcu Aşkın tamirciliğin yanı sıra PAÜ’de Makine Mühendisliği Bölümü’nde 2. Sınıfta okuyor. Hayali ise açacağı tamirhanede kadın ustalar yetiştirerek kadın istihdamına katkıda bulunmak.

Denizli’de özel bir firmada oto tamirciliği yapan 25 yaşındaki Burcu Aşkın görenleri şaşkına çeviriyor. Ojeli elleri bir kenara bırakıp oto yağına bulaşan elleriyle tüm ön yargılara inat tamir takımlarının eline alan Burcu Usta, şanzımandan-motora kadar her türlü arızayı tamir edebiliyor. Aslen İzmirli olan ve 7 yaşında araç tamirciliğine başlayan Burcu usta, 18 yıldır bu mesleği yaptığını kaydetti. Aynı zamanda Pamukkale Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde 2. Sınıf öğrencisi olan Burcu usta, iş arkadaşları ve müşterilerinin arasında da fenomen olmuş durumda.

Çalışma arkadaşları ilk başlarda kadın olması nedeniyle Burcu ustayı yadırgadıklarını ama çalışmasını görünce kendilerinden farkı bulunmadığını gördüklerini söylüyor.