SUBAŞIOĞLU'NDAN SUÇ DUYURUSU

Merkezefendi eski Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Belediyeden belgeler kaçırıldığı, bilgisayar kayıtlarının silindiği” şeklindeki iddiaları nedeniyle CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker hakkında suç duyurusunda bulundu. Subaşıoğlu şikayet dilekçesinde Varlıker’in iftira atarak onuru, şerefi ve saygınlığına saldırıda bulunduğunu belirterek, cezalandırılmasını istedi. Subaşıoğlu, “Dedikodu ile haysiyet cellatlığı yapmasın. Kusurumuz olduğuna dair bilgi ve belge varsa yüce yargıya gitsin” dedi.

  • 05 Nisan 2019 - 06:57
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, Merkezefendi Belediyesi önünde yaptığı basın açıklamasında Merkezefendi Belediyesi’nden evraklar kaçırıldığını, bilgisayar hafızalarının silindiğini iddia etmişti.

Varlıker’in basına yansıyan açıklamaları üzerine Merkezefendi Eski Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Varlıker’in basın yoluyla kendisine iftira atmak suretiyle onuru, şerefi ve saygınlığına saldırıda bulunduğunu belirten Subaşıoğlu, yaptığı suç duyurusu hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: “Cumhuriyet Halk Partisi’nin Merkezefendi İlçe Başkanı Tolga Varlıker, henüz görevim bitmemişken kamu görevlisi sıfatım devam ederken şahsımı hedef alan iftiralarda bulunmuştur. Amaç tamamen haysiyet cellatlığıdır. Belge ve doküman kaçırmanın söz konusu olmadığını, belediyelerin evraklarının tamamen dijital ortamda ve İçişleri Bakanlığı’nın serverlarında depolandığını, her türlü denetime açık olduğunu bildiği halde iftira atmaktan, karalamaktan geri durmamıştır. İftiralara sessiz ve tepkisiz kalmamız mümkün değildir. Verilemeyecek hesabımız da yoktur. Kimin elinde bir kusurumuz olduğuna dair bilgi, belge varsa yüce yargıya gitmelidir. Bizim kendimizden ve 5 yıllık hizmetimizden şüphemiz yoktur. İnsan onuru, dedikoduya malzeme yapılamayacak kadar değerlidir. Siyaseti onursuzca yapanlardan da hesabını yargı önünde soracağız. Buna kimsenin şüphesi olmasın.”