SONER BEKTAŞ'TAN YENİ ALBÜM

Denizlili sanatçı Soner Bektaş tek şarkılık single çalışması "Veda" ile müzik listelerine en üst sıradan girmeyi başardı. Türkü ve protest müzik tarzında şarkılar söyleyen Soner Bektaş, Haluk Levent'in de desteği ile albümünü Seyhan Müzik etiketi ile çıkardı.

  • 15 Ocak 2022 - 15:10
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli'nin çok sevdiği sanatçılardan Soner Bektaş, sıngle çalışması Veda'yı sevenleri ile buluşturdu. Seyhan Müzik etiketi ile çıkan şarkısı kısa süre içerisinde binlerce dinleme alan Soner Bektaş ile müziği, hayallerini ve Veda'nın başarısını konuştuk.


MÜZİĞE 3 YAŞINDA BAŞLADIM

Anadolu ezgilerinin yükseldiği bir evde doğduğunu söyleyen Soner Bektaş "Dedem TRT'ye konuk olarak Bektaşi ezgilerini seslendiren biriydi. Babam ve amcam da bağlama çalardı. Bana da 3 yaşındayken bir cura aldılar. Müzikle o zaman tanıştım diyebilirim. İlk okula geldiğimde artık bir bağlamam vardı ve çok kısa sürede bağlama çalmayı öğrendim. Küçük yaşlarda konserlere çıkmaya başladım. O dönemde de albüm teklifleri vardı fakat babam küçük yaşta psikolojik olarak etkileneceğimi düşünerek buna müsaade etmedi" dedi.

TÜRKÜLERİN FELSEFESİNİ BİLMEK GEREKİR

Askerlik vazifesini yaparken de müzik yapmaya devam ettiğini söyleyen Soner Bektaş, Almanya, İstanbul, Bodrum, Didim gibi pek çok yerde türküler çaldığını vurguladı.

Kök türküleri söylemenin sorgu gerektiren bir durum olduğunu söyleyen Soner Bektaş "Hızlı tüketen bir toplumuz. Bu tüketim sürecinde türkülerin felsefesini anlatmakta zorlanıyoruz. Türkülerin sözlerine enstrüman sadece eşlik eder. Aslolan sözlerdir ve türkü sözleri bir felsefeyi anlatır. O felssfeyi anlamadan türküler söylemek, dinlemek sadece tüketmektir" dedi.

2014'den bu yana Denizli'de müzik çalışmalarına devam eden Soner Bektaş, gitar çalan 21 yaşındaki oğlu ile birlikte müzik üretiyor. 2017 yılında Yaylamıza Varalım şarkısına klip çeken Soner Bektaş 2018 yılında da Hasret Gültekin'e ait Etme Eyleme ile Kucaklarım Seni şarkılarını birleştirerek klip çekti.

"VEDA" MÜZİK LİSTELERİNDE EN TEPEDE

Asker olduğu dönemde yazdığı müziğe daha sonra tanıştığı Erkan Doğan'ın sözlerini yazdığı Veda isimli şarkıya klip çeken Soner Bektaş "İyi insanlara denk gelesin diye bir laf vardır. Erkan abi benim için öyle biri oldu. Birbirimize beste ve sözler gönderiyoruz. Bestemi gönderdim, o da sözlerini yazdı. Okudum ve çok içime sindi. Çevremizdeki insanlar da olumlu tepkiler verdi. Uzun ve meşakkatli bir sürecin ardından klip çektik. Geçtiğimiz günlerde sevgili Haluk Levent ile görüştük. Onun önerisi ile Seyhan Müzik üzerinden müzikseverler ile buluştu. İzlenmesi ve dinlenmesi de bizleri çok mutlu etti. Bu sürece kadar verdiğimiz emeğin karşılığını alıyor olmak mutluluk verici" diyerek şarkısının varoluş hikayesini anlattı.

BİR MİSYON İLE MÜZİK YAPIYORUZ

Son olarak gelecek süreci değerlendiren Soner Bektaş "Bir birikim ve bir misyon ile müzik üretiyoruz. Sahnelerde insanlarla türküleri paylaşıyoruz. Daha geniş kitlelere ulaşmak için çaba gösteriyoruz. Seyhan Müzik bu sektörde çok kıymetli bir isme sahip. Yaşım 40 oldu ama baktığımız da kalıcı işler yapan insanlar genelde bu yaştan sonra kitlelere ulaştı. Heybemizde daha çok türküler ve şarkılar var. Bunları daha geniş kitlelere ulaştırmak için çalışıyoruz. Sanatçının mükafatı alkışlardır, beğenilmektir. Neşet Ertaş, türkü dinleyenindir, kimin söylediği değil kimin hissettiği önemlidir der. Benim felsefem de bu. Geneleğe sahip çıkarak üretmek istiyorum. Veda isimli şarkımız ile kitlelere merhaba dedik. Sanatçı toplumda bir adım önde olmak durumunda, halk bazen görür, duyar ama susar. Bizim susmamak gibi misyonumuz var. Sahip çıkmak ve sahip çıkılmak önemli. Dinleyicilerimizden de sahip çıkılmak yönünde bir talebimiz var" diyerek dinleyicilerine seslendi.