SON 20 YILI AZRAİLİ BEKLEYEREK GEÇTİ AMA TAHMİNLERİ TUTMADI

Denizli'nin Baklan ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Mehmet Zeki Erdem 19 ölüm tarihi ile ilgili tahminde bulunup kendi mezar taşını bile hazırlamıştı. Emekli öğretmen geçtiğimiz günlerde yaşamını kaybetti ölüm tarihi ile ilgili yaptığı tahmini ise tutmadı.

  • 29 Ağustos 2020 - 14:45
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Baklan İlçesi'nde yaşayan 89 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Zeki Erdem, eşini ve oğlunu 19 Aralık tarihinde kaybetti. Mehmet Zeki Erdem, kendisinin de aynı tarihte öleceğine inanmaya başlayarak kendi mezar taşını hazırladı ve 2010'lu yıllarda öleceğini düşünerek 19 Aralık tarihini işaretledi. Fakat emekli öğretmen Zeki Erdem 2020 yılının 29 Ağustos'u yani bugün yaşamını 89 yaşında yitirdi.

Özel Haber: Haberci Kuş

Emekli öğretmen olan ve uzun yıllardır da mezar taşı ve tabelacılık işini hobi olarak yapan Mehmet Zeki Erdem, 19 Aralık tarihinde öleceğine inanıyordu. Hatta bu sebeple 2014 yılında Denizlili gazeteci Özkan Tokmak'a verdiği röportajıyla Türkiye gündemine oturmuştu. Emekli öğretmen Mehmet Zeki Erdem'in 19 Aralık tarihli bekleyişi daha ileri bir boyuta taşınmış 2014 yılında yaptığı röportajda 2010'lu yıllarda öleceğini düşünerek hazırladığı mezar taşında "201." yaparak ölümünün ardından tarihin doldurulmasını istemişti. Fakat emekli öğretmenin 2 tahmini de tutmadı. Yaşlı adam bugün hayatını kaybetti. Gazeteci Tokmak ile yaptığı röportajda Erdem, eşi Nesime Erdem'i 19 Aralık 1973 yılında, oğlunu ise 19 Aralık 1999 yılında kaybettiğini, kendisinin de 19 Aralık tarihinde öleceğini düşündüğünü dile getirmişti.

İŞTE O RÖPORTAJ:

Emekli öğretmen Mehmet Zeki Erdem'in, 5 yıl önce gazeteci Özkan Tokmak'a verdiği röportajı:

30 yıl ilkokul öğretmenliği yaptığını belirten Erdem, 1978 yılında emekliye ayrıldıktan sonra Baklan'da tabelacılık yaptığını ve mezar taşı da hazırladığını söyledi. Erdem, eşini ve oğlunu 19 Aralık tarihlerinde kaybettiğini belirterek, "Ben içimdeki güçlü bir hisse dayanarak 19 Aralık'ta öleceğimi düşünüyorum. Bu nedenle oğlumun vefat ettiği dönem kendi mezar taşımı yine kendim hazırladım. Orada ölüm tarihi olarak 19 Aralık tarihini yazdım. Ama yıl olarak henüz belli olmadığı için yazmadım. Bugüne kadar da ciddi hiçbir rahatsızlık yaşamadım. Sağlığım yaşıma rağmen çok iyi ama Azrail'in 19 Aralık'ta beni ziyaret edeceğini düşünüyorum. 19 Aralığı her yıl iple çekiyorum dersem yalan olmaz. Babam Halil Ahmet 74 yaşında vefat etti. Ben de 74 yaşına girdiğimde çok umutlandım. O dönem 19 Aralık'ta gerçekten umutluydum ve hazırdım. Ancak Azrail gelmedi, ölümümüz ertelendi. Bir teoride 'babanızla ölüm yaşınız tutmazsa dedenizi takip eder' diyor. Dedem Mehmet Ali de 84 yaşında vefat etmişti. O nedenle bu yıl olmaz ise seneye kesin gözüyle bakıyorum. Kendi ölümümle ilgili tarih atmış olmam ve buna inanmış olmam konusunda insanların olumsuz bir yaklaşımı yok" dedi.

Babasını 74, dedesini ise 84 yaşında kaybeden Mehmet Zeki Erdem hepsinden uzun yaşayarak 89 yaşında hayata gözlerini yumdu...