SOMA FACİASINI UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ!

13 Mayıs 2014'te meydana gelen ve 301 madencinin hayatını kaybettiği Soma maden kazasının yıldönümünde Birleşik Kamu İş Denizli’de basın açıklaması düzenledi. Birleşik Kamu İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, “13 Mayıs 2014 tarihinde yüzyılın en büyük işçi katliamı yaşandı. Soma’da 301 madencimizin katledildiği facianın üzerinden 8 yıl geçti. Sadece Türkiye tarihinin değil, dünyada son 50 yılın en ölümcül 2. maden kazası olan Soma faciasını unutmadık, unutmayacağız” dedi.

  • 14 Mayıs 2022 - 21:45
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Manisa’nın Soma ilçesinde 13 Mayıs 2014'te meydana gelen maden kazasında göçük altında kalan 301 madenci hayatını kaybetti. Son 50 yılın en ölümcül ikinci kazası olarak kayda geçen kazanın 8.yıldönümünde Denizli’de Birleşik Kamu İş üyeleri basın açıklaması düzenledi. Delikliçınar Meydanında açıklama yapan Birleşik Kamu İş Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, kazanın ardından sorumluların gereken cezayı alamadığına dikkat çekti. Aydoğan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Cinayetten farksız olan ancak AKP iktidarının “kaza” diyerek normalleştirmeye çalıştığı katliamın sorumlularından hesap sorulmasını defalarca istedik. İş cinayetlerine karşı Yatağan’dan başlattığımız Emeğe Saygı Yürüyüşünde de olduğu gibi tüm toplumca gösterilen tepkiler AKP iktidarı tarafından çok sert şekilde bastırılmaya çalışıldı. Sorumlular, hesap vermek bir yana iktidar ve “ölüm madencinin fıtratında var” diyen dönemin Başbakan’ı tarafından korundu.