SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINA İLK TEPKİ BAŞKAN GÖKCE'DEN GELDİ

İYİ Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Mehmet Ertuğrul Gökce, son dakika kararı ile verilen 2 günlük sokağa çıkma yasağını sert bir dille eleştirdi.

  • 10 Nisan 2020 - 20:22
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Başkan Gökce yaptığı açıklamada, Devlet yönetmek ciddiyet ister vurgusu yaparken, 2 saat öncesinden yapılan açıklamayla ilgili çok sert eleştirilerde bulundu.

Başkan Gökce yaptığı açıklamada:

Sokağa çıkma yasağının ilan edilmesi, vatandaşlara 2 saat öncesinde tebliğ edilebilecek bir durum değildir. An itibarı ile marketler, mahalle bakkalları ve fırınlar sosyal mesafe kurallarının tamamen ihlal edildiği ve belki de temasın en üst düzeye çıktığı seviyededir. Son dakika “ben yaptım, oldu” mantığında alınan kararlar, toplumsal infihale yol açabilecek durumlara gebedir. İnsanlara bu tarz kararlar alınmadan önce, uygun zeminin yeterli zaman öncesinden ve belirsizliklere yol açabilecek durumların izahının yapılarak anlatılması toplumsal huzur ve refahın tesisi için çok önem arz etmektedir. Şu an sokaklarda olan kolluk güçlerimize Allah yardım etsin. 10 Nisan polis günü armağanınız gerçekten takdire şayan oldu!

Artık umuyoruz ki Devlet yönetmenin ciddi bir iş olduğunu herkes anlar. Devlet yönetiminde İYİ mi yoksa kötü mü olunduğu; bu gibi kriz ortamlarında daha net anlaşılıyor! Umuyorum ki, bu gece, virüsün en çok yayılım gösterdiği gece olarak tarihe geçmez. Ve yine üzülerek umuyorum ki, inşallah bu yaptıklarınız beceriksizliğinizden kaynaklıdır...