SİYASİ REKABET, BELEDİYENİN ETİK İLKELERİNİ ÇİĞNEDİ

Acıpayam Belediyesi, adeta bir skandala imza attı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli’de miting yaptığı anlarda Acıpayam Belediyesi resmi hizmet aracı ile MHP Acıpayam İlçe Başkanlığı binasına pankart asıldı. Dev pankartların vatandaşın vergileri ile alınan belediyeye ait hizmet aracı ile asılması ‘Bu kadarına da pes’ dedirtti.

  • 06 Mayıs 2023 - 07:53
  • Son Güncelleme : 06 Mayıs 2023 - 07:57

Seçimlere sayılı günler kala Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Denizli’de 29 Ekim Bulvarı’nda miting düzenledi. 

Denizli tarihinin en büyük mitingine  ev sahipliği yaptığı esnada Acıpayam ilçesinden bir skandal görüntüsü geldi. Vatandaşlar tarafından çekilen fotoğraflarda, mitingin yapıldığı dakikalarda MHP Acıpayam İlçe Başkanlığı’na asılan bir pankart yer alıyor. Pankartta Photoshop programı kullanarak İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in yüzünün bir yarısını Pervin Buldan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yüzünün bir yarısını da Selahattin Demirtaş yaptıkları görülüyor. Yapılan montaja ‘Bazıları İki Yüzlüdür’ yazısı eklenerek yapılan dev pankartların Acıpayam Belediyesi’ne ait resmi hizmet aracı olan vinç ile MHP İlçe Binası’na asıldığı görülüyor.

Seçimlere sayılı günler kala kentteki siyasi hareketin böylesine kurumların kullanılarak yapılması vatandaşın da büyük tepkisini çekerken vincin ‘İttifak bağı’ ile mi yoksa belediye yönetmeliğinde yer alan ilgili madde ve yasalarla kararlaştırıldığı şekilde ‘ücreti’ dahilinde mi çalıştırıldığı konusundaki resmi açıklama henüz yapılmadı.