SGK ÖNÜNDE EYLEM YAPTILAR

Büro-iş Denizli İl Başkanı Hüdai ÜNLÜ, 16 Mayıs tarihini içeren Sosyal Güvenlik Haftası'nda eylem kararı alarak, yanlış ekonomik politikalar yüzünden yaşanan kayıpları dile getirdilelr.

  • 18 Mayıs 2022 - 18:06
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Denizli Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü önünde yapılan eylemde konuşan Büro-iş Denizli İl Başkanı Hüdai ÜNLÜ, "Bizler, Sosyal Güvenlik çalışanları olarak omzumuzda, ekonomik sıkıntıları, ek gösterge ayrımcılığını ve liyakatsizliği hissetmeden hizmet üretmeğe devam etmek istiyoruz" mesajı verdi.

İşte Başkan Ünlü'nün açıklaması:

Ülkemizde her yıl 16 Mayıs tarihini içeren hafta Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlanmakta ve etkinlikler yapılmaktadır. Ülke nüfusunun tamamına hizmet veren Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları olarak bu haftayı bizlerde coşkuyla kutlamak isterdik ama kurumumuzun kendi personeline uyguladığı yanlış ekonomik politikalar yüzünden bu haftayı da hak kayıplarımızı düşünerek geçirmekteyiz. 666 sayılı KHK ile kaldırılan ikramiyelerimize, eşit işe eşit ücret politikasıyla eriyen maaşlarımıza birde içinde bulunduğumuz yüksek enflasyonun neden olduğu sıkıntılar eklenmiştir. Ayrıca 3600 ek gösterge uygulamasının da su haliyle memurlar arasında ayrıma neden olduğu   hepimizin malumudur.

Bizler, Sosyal Güvenlik çalışanları olarak omzumuzda, ekonomik sıkıntıları, ek gösterge ayrımcılığını ve liyakatsizliği hissetmeden hizmet üretmeğe devam etmek istiyoruz.  

İçinde bulunduğumuz Sosyal Güvenlik Haftasında hak kayıplarımızı tekrar hatırlatıyor ve diyoruz ki; ekonomik ve sosyal hak taleplerimiz ivedilikle yerine getirilsin, iş barışı ve huzuru sağlansın…