ŞEVİK BULDAN'IN BORCUNU AÇIKLADI

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik ; uydudan yayın yapan bir televizyon kanalının canlı yayınında Buldan Belediyesinin toplam borcunu açıkladı.

  • 30 Mayıs 2019 - 08:32
  • Son Güncelleme : 25 Ekim 2022 - 13:16

Şevik konuşmasında Buldan'ın hizmet yönünden zayıf kaldığını 5 yıl boyunca durgun ve dingin bir dönem geçirdiğini ifade edip buna rağmen Belediye'nin borç yükünün altına sokulduğunu ifade etti; Şevik katıldığı televizyon programının canlı yayınında şu ifadelere yer verdi ; ben Buldan Beledyesini 2014 yılında 12 milyon TL borç ve 1 milyon TL alacak ile bırakmışım. Bugün gördüğümüz bilanço itbariyle 31 milyon TL borç rekoltesi var ama sadece arkadaşımız son 3 ayda hangi akla hizmetse Mustafa bey 6-7 tane 13 milyonluk ihale yapmış. İşte kireç ihalesi, Buldan pazar yer ihalesi, Yenicekent pazar yeri ihalesi bunların çoğu daha başlangıç safhasında biz bunların çoğunu iptal ettik. Yani biz şöyle bir şeyle karşılaştık. BULDAŞ A.Ş. diye bir şrket kurulmuş zarar etmiş. Mustafa bey bunu Belediye bütçesine katkı sağlayacak bir şirket olarak düşünmüştü. 3 milyon TL’de BULDAŞ’danborç kalmış.  Ortalam şu geride bıraktığımız 5 yılın borç bilançosu 50 Milyon TL. Borç bekliyorduk ama bu kadarını beklemiyorduk. 

Ama ben inanıyorum ki bir kaç yıl içerisinde Buldan Belediyesi tekrar hem yerel kaynaklar açısından ki Osman Zolan bey bize bu konuda  büyük tahhüt verdi.Merkezi hükğümetin kaynak ve destekleriylede   Buldan’ın tekrar bizim önceki dönemdeki hareketliliği kazanacağına inanıyorum. Buldan yine bir Beypazarı, Safranbolu gibi Türkye’nn bu güzide İlçeleri içerisindeki yerini alacağını düşünüyorum.