ŞEREF ARPACI CHP'DEN ADAY ADAYI

BASİAD Başkanı iş insanı Şeref Arpacı CHP’den milletvekili aday adayı oldu. Arpacı BASİAD’daki görevinden istifa ettiğini de açıkladı.

  • 22 Mart 2023 - 17:53
  • Son Güncelleme : 22 Mart 2023 - 18:05

Denizli'nin tanınmış işadamlarından ve Babadağlı Sanayici ve İşadamları Derneği (BASİAD) Başkanı olan Şeref Arpacı'nın CHP'den milletvekili aday adaylığını duyurdu. Sosyal medyadan yaptığı açıklama kısa sürede çok sayıda beğeni aldı.

Şeref Arpacı kimdir?

Şeref Arpacı, 1978 yılında Denizli'nin Babadağ ilçesinde doğdu. Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun olduktan sonra ABD'de dil eğitimi aldı. Aile şirketi olan Motif Glocal Tekstil AŞ'de yöneticilik görevini sürdürüyor. Evli ve bir çocuk babası olan Arpacı, 15 yıldır çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif olarak yer aldı. Nisan 2018'den beri BASİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyordu.

CHP'den milletvekili aday adaylığı süreci nasıl gelişti?

Arpacı, 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için CHP'den aday adaylığı başvurusunda bulundu. Aday adaylığını sosyal medya hesabından duyuran Arpacı, "Ülkemizin içinde bulunduğu bu zorlu süreçte; demokrasiye, laikliğe ve Cumhuriyete sahip çıkma sorumluluğunu taşıyan herkes gibi ben de üzerime düşeni yapmak istedim" dedi. Ayrıca BASİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden de istifa ettiğini açıkladı. Arpacı aynı zamanda 15 yıldır STK'larda yürüttüğü mücadelesini mecliste taşımak için yola çıktığını da dile getirdi.