ŞENİZ DOĞAN'DAN KADINLARA 200 BİN TL'YE KADAR MİKROKREDİ DESTEĞİ

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, kadın girişimcilerin ekonomik bağımsızlığını desteklemek ve işlerine yardımcı olmak amacıyla ‘Kadın Girişimcilere Mikro Kredi’ hizmetini hayata geçiriyor. Doğan, “Merkezefendi’de kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık olacak. Kadınlarımızla hep birlikteyiz” dedi.

  • 10 Mart 2024 - 18:59
  • Son Güncelleme : 10 Mart 2024 - 19:04

Göreve geldiği tarihten bu yana kadınlara verdiği destekle adından sıkça söz ettiren Şeniz Doğan, yine kadınlar için bir hizmete daha imza atıyor. Başkanlığı döneminde altı kez Girişimci Kadınlar ve El Emeği Festivali düzenleyen, kadın istihdamına destek olan, 20 adet Kadın Çocuk Yaşam Merkezi’ni ilçeye kazandırarak ücretsiz kurs ve spor yapma imkanı sunan, ‘Sağlıklı Kadın Sağlıklı Toplum’ şiarıyla çalışmalar gerçekleştiren Şeniz Doğan, yeni döneminde ‘Kadın Girişimcilere Mikro Kredi’ ile maddi destek olacak. Bu kredi sayesinde kadın girişimcilere 20 bin TL ila 200 bin TL arasında kredi verilecek.

“KADINLARIMIZIN KISA SÜREDE İŞLERİNİ BÜYÜTECEĞİZ”

Kadınlara ekonomik güç kazandırarak toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacaklarını belirten Doğan, “İş hayatına atılmak için yola çıkan kadınlarımıza, 20 bin ile 200 bin TL arasında maddi destek vereceğiz. Esnek geri ödeme seçenekleri ile kadınlarımızın kısa sürede işlerini büyüteceğiz. Tabi eş zamanlı olarak eğitimlerle, iş yönetimiyle, pazarlama ve finansal okuryazarlık konularında da elimizi üzerlerinden çekmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.